Nyheter

L'Wren Scott - fra modell til stjernedesigner

STJERNEDESIGNER: L'Wren Scott startet karrieren som modell, men endte opp som designer. Her er stjernen på British Fashion Awards desember 2013. Foto: Getty Images / NTB Scanpix

Designer, modell og stylist L'Wren Scott var kjent for sitt feminine og sterke design.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Mandag ettermiddag ble det kjent at stjernedesigner L'Wren Scott har blitt funnet død i sin leilighet i New York. Ikke bare var hun kjent som Rolling Stones-stjerne Mick Jaggers kjæreste - hun har også lang fartstid bak seg i motebransjen og en svært mektig krets av venner og kunder.

- Stjernene elsket kjolene

- Dette er et stort tap for motebransjen. L'Wren Scott har jobbet med så å si alle de store navnene. Hun startet som modell, og poserte for blant annet Chanel, før hun som stylist jobbet med fotografer som Helmut Newton og stjerner som Madonna. Kjolene hun senere designet har blitt brukt av alt fra Michelle Obama til Angelina Jolie, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold, og fortsetter:

- Stjernene elsket kjolene hennes fordi de alltid var ekstremt flatterende. Hun var en mester i å kle kvinnekroppen.

Startet som modell

Scott vokste opp i Utah, USA, og begynte å jobbe som modell allerede i tenårene. Hennes egentlige navn var Laura Barnbrough, men hun byttet det senere til L'Wren Scott. Som 18-åring pakket hun kofferten og dro til Paris hvor hun gikk visninger for store motehus som Chanel og Thierry Mugler. Mellom catwalk-jobbene kom hun ofte i prat med skreddere, noe som ble starten på hennes utdannelse innenfor design.

På midten av 90-tallet gikk Scott fra å være foran kamera til å jobbe bak det. Som stylist jobbet hun for kjendisfotografen Herb Ritts, og delte skjønnhetstips med stjerner som Sharon Stone og Nicole Kidman.

Kjent for sitt feminine design

Etter at Scott hadde bygget seg opp et navn i bransjen, startet hun sitt eget klesmerke i 2006. Hun har blitt kjent for sine skreddersydde jakker og utsmykkede cardigans med elementer av gammel Hollywood-glamour eller vampet opp med en romantisk rock-glam-fusjon av Victoria-tiden og The Matrix.

VISNING: L'Wren Scotts høstvisning for 2012 var preget av grønt, rødt og elegante snitt. Foto: Reuters

Hun har samarbeidet med den store kleskjeden Banana Republic, et samarbeid flere store motemagasiner applauderte.

Av Vogue blir hennes design beskrevet som sterke feminine plagg, og Julie Gilhart hos det store og eksklusive varehuset Barneys i New York har tidligere uttalt at «de er den slags klær som får kvinner til å føle seg vakre og forlokkende».

Designet for stjerner

Scott opparbeidet seg lojal kundekrets. På listen over stjerner som har gått i hennes design, finner man Sex og Singelliv-stjerne Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Penelope Cruz og Angelina Jolie.

Kilder: Vogue.com, The Telegraph, The Daily Beast

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Design
  2. L'wren Scott

Relaterte artikler

NYHETER

L’Wren Scotts designklær rives ut av butikkhyllene

NYHETER

Inti fra Ås er modell for Balenciaga

NYHETER

Golden Globe: Derfor gikk samlet Hollywood i svart

NYHETER

Mystisk, norsk jakke dukket opp på luksusvisning

NYHETER

«Brangelina» og John Carew på rød løper sammen

SKJØNNHET

Ikonisk og tidløs: 10 ting du ikke visste om Chanel No. 5

NYHETER

Rihanna viste «alt» på rød løper