Nyheter

Slik bør norske kvinner kle seg i kulda - Ashley og Mary-Kate Olsens stiltips

FORNØYDE: Ashley Olsen (til venstre) og Mary-Kate Olsen ble glade da de fant ut av nøytrale farger kjennetegner den typisk norske klesstilen – det gjør nemlig deres egen stil også. Foto: Trude Westby

Tvillingsøstrene Ashley og Maty-Kate Olsen (27) er verdensberømte skuespillere, designere og stilikoner. Til VG røper de at de synes norske kvinner kler seg svært bra – og ikke så ulikt dem selv.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Søstrene har for lengst forlatt skuespillerlivet til fordel for en karriere som motedesignere. Først og fremst med det råekslusive merket The Row og det noe rimeligere Elizabeth & James.

Nå har Mary-Kate og Ashley også designet en kolleksjon spesielt for skandinaviske jenter for kleskjeden Bik Bok, som ble sluppet ut i butikkene onsdag ettermiddag, med tvillingene til stede.

LES OGSÅ:Dette bør du shoppe og droppe fra kolleksjonen!

minMote møter tvillingene på luksushotellet The Thief på Tjuvholmen, hvor de på tross av 25 varmegrader har pakket seg inn i sorte klær. Mary-Kate har på seg en lang ytterkåpe i sort og spisse pumps, mens søsteren sverger til åletrange jeans, en enkel genser og stort skjerf.

- Det er så utrolig varmt! Jeg visste ikke at det skulle bli en så fin sommerdag, ler Mary-Kate mens hun får langt siste touch på den mørke øyenskyggen.

- Men om noen få uker blir det iskaldt i Norge - hva er deres beste stiltips til norske kvinner da?

- Man kan fortsatt se bra ut i kulda! Mitt beste tips er å kjøre lag på lag med masse klær i stedet for ett tykt plagg, sier Ashley.

- Ja, det viktigste er å holde seg varm, supplerer Mary-Kate.

Lag på lag karakteriserer også tvillingnes egen stil. Selv om de kler seg forskjellig, pleier begge to å velge lange kjoler og skjørt, løstsittende topper, lange kåper og store skjerf til hverdags.

SE VGTV-INTERVJUET HER:

I tillegg til at jentene er verdenskjente for sin personlige, bohemske klesstil, ble de kåret til årets kvinnedesignere under prestisjetunge CFDA Fashion Awards i fjor. På tross av at de begge stiller i sort, er det tydelig at lite er overlatt til tilfeldighetene: Mary-Kate retter konstant på kåpekragen, mens den litt mer fargerike søsterens lilla sko lyser opp på bildene.

Den halve fridagen i Oslo brukte de på å vandre rundt på Astrup Fearnly Museet, som de er svært begeistret for. Det samme gjelder stilen til norske kvinner.

– Stilen deres er nok litt enklere enn den typiske amerikanske stilen. Litt mer minimalistisk, sier Ashley og fortsetter:

- Alle de norske kvinnene vi har møtt hittil har kledd seg kjempebra. De kler seg veldig chic, sier hun og får støtte av søsteren.

- Under researchen ble vi veldig glade da vi fant ut at norske kvinner ser ut til å like det samme som oss – nøytrale farger som sort, grått og hvitt, sier Mary-Kate.

minMote var på butikklanseringen:Se tvillinghysteriet her!

PRISVINNERE: I 2012 vant Askley og Mary-kate prisen for best womenswear Designers for merket The Row under CFDA Fashion Awards. Foto: Getty Images/All Over Press

I 2009 besøkte hun både Oslo og Bergen da eks-kunstnerkjæresten Nate Lowman hadde utstilling på Astrup Fearnly Museet. De to var også på middag med den norske kunstneren Mathias Faldbakken.

Tidligere har også Olsen-tvillingene smykket seg med designet til norske Camilla Prydz, og minMote forteller Mary-Kate at hun har flere norske venner – uten å ville nevne hvem.

- Ja, jeg kjenner en del – og alle kler seg veldig bra, smiler hun hemmelighetsfullt.

OSLO-BESØK: – Forrige gang jeg var i Oslo så det helt annerledes her. Det har blitt så vakkert, sier Mary-Olsen om området rundt Tjuvholmen. I 2009 var hun i både Oslo og Bergen da ekskjæresten Nate Lowman hadde utstilling på Astrup Fearnly Museet. Foto: Stian Havnevik/VG

Olsen-tvillingene ble først kjent da de byttet på å spille lille Michelle Tanner i TV-serien «Full House», og allerede fra 6-årsalderen fikk de flere skuespillerjobber på film og TV på grunn av sin slående likhet.

De senere årene er det første og fremst mote som har vært hovedfokuset til radarparet, og som to av verdens fremste stilikoner innrømmer tvillingene at mye av det de designer er inspirert av deres egen personlige klesstil.

– Vi prøver alltid å designe noe vi selv ville gått med, men også noe som andre vil ha. Også vil vi gjerne lage ting folk ikke visste at de hadde lyst på før de ser det, sier Mary-Kate.

LUKSUS-BOHEMER: Mørke farger og «oversized» plagg karakteristerer stilen til tvillingene. Foto: Getty Images/All Over Press

Hun og Ashley er imidlertid kjent for å lage klær i en prisklasse de færreste har råd til. For noen år siden lanserte blant annet merket The Row en krokodille-ryggsekk til over 200.000 kroner.

– Vi bruker de samme ideene enten vi designer billig eller dyrt, holder de to likevel fast på.

Publisert:

Relaterte artikler

MOTE

Dette bør du shoppe og droppe fra Olsen-tvillingenes siste Bik Bok-kolleksjon

NYHETER

Kim Kardashian kuppet CFDA-showet

NYHETER

Jennifer Lopez vant motepris: – Det er som en drøm

NYHETER

Dette bør du shoppe og droppe fra Olsen-tvillingenes Bik Bok-kolleksjon

NYHETER

Svensk bloggdronning gjestedesigner for Bik Bok

NYHETER

Kjendistungt på Skavlans bikinivisning - se bilder fra showet

NYHETER

Norsk blogger designer for Bik Bok