«Alle» vil ha Pippas norske designerveske - nå har fabrikken egen Pippa-avdeling

Etterspørselen etter Pippa Middeltons (29) signaturveske fra den norske Modalu-designeren er så stor at firmaet har ansatt 100 fabrikkarbeidere som kun produserer «Pippa-vesker».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Siden hertuginne Kates lillesøster ble verdenskjent i prinsebrylllupet for nesten to år siden, har hun blitt omtalt som en ekte fashionista i Storbritannia. Et av kjennetegnene til Pippas stil er favorittvesken fra merket Modalu, som norske Marion Muhonen Nilsen har designet. Nå viser det seg at vesken har blitt så populær at Modalu sliter med å møte etterspørselen, ifølge Daily Mail.

Det en gang vesle firmaet har nå over 250 ansatte på fabrikken, som ligger i India. Hundre av dem jobber utelukkende med å lage «Pippa-vesker», og Modalu-sjefen Mike Hiscock forteller at de har sett seg nødt til å utvide fabrikken.

- Jeg har vært i denne bransjen i over 15 år, men aldri sett en lignende eksplosjon, sier Hiscock.

LES OGSÅ:Pippa får ikke nok av sine norske designervesker

Han forteller at det ikke tok mer enn et døgn fra da Pippa viste seg med vesken for første gang, før firmaet ble overlesset med e-post og telefonsamtaler fra folk som ville vite hvor de kunne skaffe seg en egen «Pippa-veske».

På én måned gikk salget opp fra knappe 90.000 kroner til nesten 4,5 millioner kroner. Det gjør at Modalu nå er verdt over 90 millioner kroner - kontra under 9 millioner før det kongelige bryllupet.

Ski-jenta Marion Muhonen Nilsen oppkalte vesken etter hertuginne-lillesøsteren da salget begynte å ta av for snart to år siden. Modalu og Pippa har imidlertid ingen formell avtale, ifølge Daily Mail. Det eneste Modalu gjorde var å sende Pippa fire gratis vesker i ulike farger - vel verdt investeringen med andre ord. Da minMote gjorde en opptelling i 2011 kom det dessuten fram at Pippa hadde fem varianter av vesken. Den ene kjøpte hun selv i den lille butikken, som ligger like ved leiligheten hennes i Chelsea i London.

Den brune skinnevesken ser ut til å være favoritten. Veskene koster fra 1700 kroner og oppover. minMote har tidligere besøkt Modalu-butikken i London, og reiseguiden kan du lese her.

minMote har prøvd å komme i kontakt med designer Marion Muhonen Nilsen uten å lykkes.

Etter at

Publisert: