Nyheter

Turbo-år for Tone - nå blir hun klesdesigner

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Tone Damli Aaberge (24) innrømmer at det blir lite kjærestetid med Aksel Hennie (36) om dagen, og det blir ikke bedre av at hun skal lage sin egen kleskolleksjon.

Tone var aldri i tvil da sjefsdesigner Charlotte Eskildsen i det eksklusive danske merket Designers Remix ba henne om å samarbeide om en kolleksjon.

- Da jeg ble spurt hoppet jeg nærmest i taket. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Tone til VG.

I nesten et år har hun pendlet mellom København og Oslo for å jobbe med kolleksjonen, i tillegg til at hun har spilt en rekke konserter. Snart tar hun også fatt på jobben som «Idol»-dommer.

- Hvordan rekker du å gjøre alt dette?

- Noen ganger føler jeg at jeg har tatt meg vann over hodet, og det er dager da jeg virkelig er sliten. Samtidig er jeg takknemlig for at jeg får lov til å holde på med det jeg synes er gøy, og det fører med seg mye energi.

Les også:Se Tones enorme stilforvandling

I sommer fridde skuespiller Aksel Hennie. Når VG snakker med Tone er hun i bilen på vei til hjemstedet Sogndal for å spille konsert med fire bryllupsmagsiner i fanget.

- Jeg prøver å flette inn litt planlegging innimellom, men det er ikke alltid så lett, sier Tone.

- Blir det noe kjærestetid i det hele tatt?

- Akkurat nå får vi minimalt med tid til hverandre, men vi prøver å utnytte den lille tiden vi får. Da trenger vi ikke gjøre noen ting, bare være sammen.

Tone gleder seg til å se sine egne plagg i butikkvinduene i 7. februar neste år. Sammen med Eskildsen har hun laget 35 plagg. Arbeidet begynte med at Tone fylte opp en koffert med sine egne favorittplagg og satt kursen mot København.

- Derfor kan man godt si at kolleksjonen ser ut som min drømmegarderobe. jeg har fått lage alle klærne jeg manglet og nye versjoner av ting jeg hadde fra før, sier Tone som beskriver kolleksjonen som en blanding av «urbane, konservative og sexy» plagg.

- Konseptet er mitt klesskap, slår artisten fast.

Les også:Tone kåret til årets best kledde kvinne

- Du har jo ingen erfaring med klesdesign. Vet du egentlig hva du driver med?

- Jeg har ikke tenkt til å late som om jeg er designer, det går jo folk på skole og bruker mange år på å bli. Jeg har gjort et samarbeid fordi jeg er interessert i klær og fordi jeg kan.

For Tone startet 2012 med at P3-reporter Trine Sollie ga henne krass kritikk for å stille lettkledd i musikkvideoen til «Look back», som hun kalte «fordummende». Debatten raste, men Tone svarte noen måneder senere med å spille inn sin mest avkledde video noensinne, til hiten «Imagine» sammen med Eric Saade.

- Er du redd for å få kritikk for kleskolleksjonen også?

- Man vil alltid få kritikk, men det betyr vel bare at folk bryr seg. Dette er uansett noe jeg er ekstremt stolt av.

-

Stilen din har forandret seg mye siden du var på «Idol»-audition. Har du alltid vært interessert i mote?

- Jeg har alltid vært opptatt av klær, men det har jo forandret seg gjennom årene, he-he. «Idol» var et vendepunkt, for da fikk vi stylister som gå råd og tips. Nå har klær og mote blitt en hobby jeg er veldig glad i.

Tone går i fotsporene til en rekke andre kjendiser som har tjent penger på klær. Dorthe Skappels døtre har gjort business av mammas strikkegenser «Skappelgenseren», og tidligere har blant annet Jenny Skavlan og Charlotte Thorstvedt designet for kjeden Bik Bok. Designers Remix ligger imidlertid på en langt høyere prisklasse, og vant prisen for «Årets merke» under Danish Fashion Awards i år.

- Med Designers Remix får jeg muligheten til å designe plagg uten begrensninger på budsjett, så det er jo en stor forskjell. Derfor har vi både laget prisvennlige plagg og plagg som koster en del mer, sier Tone.

- Tror du det kommer til å selge?

- Ja. Jeg føler meg i alle fall kjempefin i klærne selv!

Les også:Slik får du Tones nye look!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Design
  2. Kjendiser
  3. Tone Damli Aaberge

Relaterte artikler

NYHETER

Dette bør du vite om Kate Hudsons skandinaviske klessamarbeid

NYHETER

Motebransjen om Pia Tjeltas kleskolleksjon: Fantastisk, men dyr

NYHETER

Beyoncé lanserer kleskolleksjon: - Vil treffe norske kvinner

NYHETER

Ingrid Bolsø  Berdal slo knockout på Hollywood-kjendisene på Hercules-premieren

MOTE

Dette bør du shoppe og droppe fra Tones kolleksjon

NYHETER

Pia Tjelta blir klesdesigner

KJENDIS

Se Tone Damlis forvandling: – Det har skjedd mye på 15 år