Norske Marie gikk haute couture-visning for Dolce & Gabbana

STJERNESKUDD: Marie Hallen gikk torsdag for Dolce & Gabbana Alta Moda i Milano som regnes for å være et av de gjeveste oppdragene en modell kan få. Foto: Ole Martin Halvorsen

Oslo-jenta Marie Hallen (20) opplevde de fleste modellers store drøm da hun gikk haute couture-visningen for italienske Dolce & Gabbana i Milano torsdag. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Dette var en kjempestor dag for Marie og for oss som jobber med henne. Haute couture for Dolce & Gabbana er hennes første internasjonale storjobb. Jeg er overbevist om at dette er en døråpner, sier modellpappa Amar Faiz, eier av modellbyrået Idol Looks.

Haute couture, eller alta moda som det heter på italiensk, er betegnelsen på svært eksklusive klær som er håndsydde i kostbare materialer. Det finnes kun ett av hvert antrekk og plaggene koster ofte opptil flere hundre tusen kroner. Ifølge The Telegraph begynner prisene på kolleksjonen som ble presentert torsdag på 60 000 Euro, altså over 500 000 kroner.

STJERNESKUDD: Marie Hallen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Faiz forklarer at å gå haute couture-visning for storfisken Dolce & Gabbana regnes som første steg mot en potensielt lang og suksessrik karriere som toppmodell.

Les også: Norske Frida Aasen: Slik var det på Victoria's Secret-casting

– En stjerne

Ifølge Faiz har sjefdesignerne i motehuset blitt spesielt glade i norske Hallen. Derfor valgte de å tilpasse hele kolleksjonen basert på hennes mål.

– Alle motehus har for vane å velge seg ut én modell i forkant som de lar prøve alle plaggene før kolleksjonen er ferdig. Deretter ferdigstiller de klærne etter den ene modelles mål. Det er en ære å bli valgt ut til akkurat dette, sier Faiz.

– Vil du kalle det et gjennombrudd?

– Ja, det er jo det. Hun har jobbet for store merkevarer tidligere, men ikke for et av de største motehusene i verden slik som Dolce & Gabbana.

NYHETER

NORSKE ALEXANDER TIL VICTORIA'S SECRET

untitled link

– Dette er bare starten

Hallen har vært tilknyttet Idol Looks i knappe fire måneder og ble oppdaget av en kollega av Faiz da hun var på et motearrangement i Oslo.

– Vi sa jo med en gang vi så henne at hun kom til å bli en star. Og det stemte. Fra september har det gått i ett både i utlandet og hjemme. Marie har siden den gang jobbet for Stella McCartney, Porter Magazine, Glamour og ELLE. I Norge har hun blant annet jobbet med Cathrine Hammel og Tom Wood, sier han og legger til:

– Dolce & Gabbana var så fornøyde etter visningen at de booket henne til tre nye jobber i månedene som kommer. Dette er bare starten.

Publisert: