NHO-middagen: – Helleland stråler på den røde løperen

KVELDENS FAVORITT: Kulturminister Linda Helleland. Foto: Mattis Sandblad/VG

Fra «stjerne-vibber» til «skatebutikk-assosiasjoner». MinMote har vurdert antrekkene på den røde løperen før årets NHO-middag.

Irene Rønold
Publisert:
MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Olegh

Tordag kveld møttes landets næringslivstopper seg til til NHOs tradisjonsrike årsmiddag, som i år ble avholdt i Oslo Spektrum.

MinMote-leder Martine Lunder har vurdert kveldens antrekk. Og det var kulturminister Linda Helleland som slo til med det flotteste antrekket, ifølge MinMote-Martine.

– Jeg får litt stjernevibber av antrekket til kulturministeren. Hun stråler virkelig på den røde løperen! Hun kler kjolen veldig godt, paljettene funker uten at det blir for mye - og ikke minst har hun kjørt trendy sotede øyne, sier hun, og fortsetter:

– Skulle bare ønske hun hadde droppet strømpebuksen (selv om jeg skjønner at det ikke frister i minus ti). Eller at hun i alle fall hadde kjørt pumps som var tette foran. "Peep toe" funker sjelden med strømpebukser.

STJERNEVIBBER: Kulturminister Linda Helleland. Foto: Mattis Sandblad/VG

NHO-direktør Kristin Skogen Lund og Julie Brodtkorp valgte begge rødt for anledningen. Og valgte de ikke også begge noe vi har sett før?

GJENBRUK: NHO-leder Kristin Skogen Lund og Julie Bordtkorp. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Jeg tror faktisk Julie Brodtkorp har valgt nøyaktisk samme jumpsuit som i fjor, altså fra Zara, bare at den forrige var blå! Jeg synes hun kler den godt, men hvis jeg skal pirke så burde skoene vært mer delikate og spisse - og enda kulere hadde det vært med tilbehør i nude.

– Kristin Skogen Lunds kjole er også veldig flott - også hun i NHO-gjenbruk. Denne kjolen husker jeg godt fra 2014! Dog har hun droppet sort strømpebukse denne gangen, og det funker enda bedre - mye mer delikat!

Trygve Hegnar får også gode skussmål fra Lunder, til tross for at hun mener antrekket kan karakteriseres som «noe rotete».

PASSE NONCHALANT: Kapital-sjef Trygve Hegnar. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Trygve Hegnar ser nesten alltid kul ut på den røde løperen, passe nonchalant og med et stort smil. Det blir kanskje litt i overkant mange elementer som krasjer her - stripete dress, mønstret slips, blå skjorte om jeg ser riktig, brunt slangeskinnsbelte og sorte sko (puh!). Jeg ville kanskje holdt meg til hvit skjorte og kjørt brune sko i stedet, men dette er ingen krise - bare litt rotete. Beltet alene liker jeg som en eksklusiv detalj!

Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide stilte i en svart kjole med blondedetaljer. Og kveldens beste skovalg, ifølge MinMote-Martine.

FÅR SKRYT FOR SKOENE: Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Kveldens beste skovalg på Ine Marie! Ikke at sorte pumps er så vanskelig å trå rett med, men disse er spisse og nette og trendy – og passer perfekt til blondekjolen som også er både trendy og litt frekk med de lange ermene. Flott antrekk!

Martine er mindre begeistret for kjolevalget til Valgerd Svarstad Haugland:

SORT OG RØDT: Valgerd Svarstad Haugland får ros for å velge en tettsittende kjole. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Selv om jeg personlig ikke er så begeistret for kjolen til Valgjerd Svarstad Haugland – synes kombinasjonen av rødt og sort fort blir i overkant dramatisk og "hardt" – synes jeg hun skal ha for at hun velger en iøynefallende og tettsittende kjole, som hun absolutt kler.

Arbeiderpartiets Hadia Tajik overrasket i en blå, fotsid kjole og utslått hår. Svært kledelig, men igjen: Også her ville det sett bedre ut uten strømpebukse, mener Lunder.

BOHEMSK: Arbeiderpartiets Hadia Tajik. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Slik har jeg ikke sett Hadia Tajik før, men hun kler aboslutt en slik bohemsk og chic kjole. Dog ville jeg valgt noen andre sko og droppet strømpebuksa – sort strømpebukse med åpen tå er sjeldent heldig.

Tajiks partifelle Trond Giske får også skryt for sitt antrekk.

SHARP: Trond Giskes dress sitter som et skudd, mener MinMote-Martine. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Trond Giske ser sharp ut. Dressen sitter som en skudd, og da er det faktisk ikke noe mer som skal til. Følger man basic dressregler blir det alltid bra, så dette er tommel opp.

Også Jonas Gahr Støre får skryt for dressen. Her stemmer alt, mener Lunder.

MODERNE: Jonas Gahr Støre valgte trendy, blå dress. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Jeg ser at Jonas Gahr Støre har velgt blå dress, og det funker veldig bra. Ikke minst er det veldig moderne. Støre er generelt god til å kle seg når det er dress som gjelder. Her stemmer alt.

MinMote-lederen er mindre begeistret for statsminister Erna Solbergs valg av antrekk.

KAN BEDRE: – Dette er ikke min favorittkjole - den blir rett og slett litt for firkantet i fasongen og kjedelig, er MinMote-leder Martine Lunders dom over Erna Solbergs lilla kjole. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Erna kan bedre enn dette (det husker jeg nemlig fra idrettsgallaen i fjor da hun så helt fantastisk ut i Michael Kors), og dette er ikke min favorittkjole. Den blir rett of slett litt for firkantet i fasongen og kjedelig. Og så skjønner jeg veldig godt at en busy statsminister kjører flate sko også på den røde løperen, men jeg ville kanskje valgt noen mer pyntede ballerinas, kontra slike loafers.

Heller ikke finansminister Siv Jensen imponerer nevneverdig:

GULL OG SORT: Finansminister Siv Jensen valgte en sort kjole med gullmønster. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – For å begynne med det positive: Dette er mange hakk over leppestiftkjolen. Dog er jeg ikke særlig begeistret for verken kombinasjonen av gullmønster på sort, eller snittet på kjolen, som blir seende litt for barnslig ut for min smak. Det ser litt ut som en såkalt "skater-kjole" fra budsjettbutikken for unge på nett, Asos.com. Ikke at det er noen krise, jeg bare tror mer figurnært hadde sett mer elegant ut.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krogh Traaseth, får imidlertid mye skryt for sin sorte kjole.

KAN KLE SEG: Anita Krohn Traaseth valgte tette, sorte strømpebukser - noe mange andre på festen kunne tatt lærdom av, mener MinMote-Martine. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – At Anita Krohn Traaseth kan kle seg, er ikke noe nytt. Antrekket er veldig fint. Den lille sorte som er veldig nett og chic, tette strømpebukser (som mange andre på festen kunne tatt lærdom av), ankelboots og en iøynefallende veske. Kjempefint!

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie får skryt for skoene.

I SORT: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Anniken Hauglie har valgt en skofasong som er superhot akkurat nå; Mary Jane-sko med stropp på tvers. Kjolen er fin den, men litt for kjedelig til at det kunne blitt noe mer enn en firer på terningen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har, i liket med Støre, valgt blå dress. Også han får skryt for dressvalget – men lengden på buksebeina kunne med fordel vært annerledes, ifølge Martine.

KUL I BLÅ DRESS: Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Bent Høie ser ungdommelig og kul ut i blå dress, selv om slipset er litt på snei. Helt ideelt ville jeg hatt enda smalere og ikke minst kortere buksebein, men dette funker.

Elegant, er dommen over antrekket til Venstre-leder Trine Skei Grande.

ELEGANT I SORT: Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Mattis Sandblad/VG

MinMote-Martines dom: – Trine Skei Grande er elegant i sort fra topp til tå, og kjører i likehet med Erna flate sko - bare litt mer pyntede og passende for anledningen. Det er ikke noe voldsom wow-faktor over dette, men absolutt et passende antrekk.

Publisert: