Nyheter

Amal Clooney ledet an på Golden Globe: Se kjendisenes hyllest til terrorofrene

Je suis charlie

Det var ikke kun designerkjolene som vakte oppsikt under Golden Globe-utdelingen. Kjedisenes hyllet det franske folk og viste sin støtte ved å inkludere «Je suis Charlie» i gallaantrekket.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Je suis charlie

Foto: NTB scanpix

Je suis charlie

Foto: NTB scanpix

Under nattens ultraglamorøse Golden Globe-utdelingen var det som vanlig et kjoleshow fra en annen verden på rød løper. Valentino, Calvin Klein, Chanel og Versace - nok en gang viste kjendisene fram kjoler fra verdens fremste motehus.

Støtte fra Clooney

Men noen av dem viste også fram noe mer meningsfylt; mellom kjolesplitter, stiletter og designervesker dukket det opp flere støtteerklæringer til ofrene av terrorangret mot satirebladet Charlie Hedbo i Paris, hvor 12 mennesker ble drept, før flere anslag fulgte på.

amal

NYGIFT: George Clooney og Amal Clooney giftet seg i Italia i september i fjor. Foto: NTB scanpix

amal

VISTE STØTTE: Amal Clooney hadde festet en rund botton på vesken sin for å viste sin støtte til det franske folket etter terroren. Foto: NTB scanpix

Støtteerklæringene kom i form av plakater og skilt med «Je suis Charlie». Blant annet hadde menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney, som kom hånd i hånd med ekstemannen George Clooney, festet en «button» på clutch-vesken med skriften.

helen mirren

STØTTER: Mirren hadde både en penn festet til gallakjolen, og en plakat som hun holdt opp for å vise sin støtte til det franske folket. Foto: NTB scanpix

helen mirren

PYNT: Helen Mirren bar en brosje med en penn på venstre side av kjolen. Pennen er blitt et symbol på ytringsfriheten som følge av terrorangrepet mot the satiriske ukebladet Charlie Hebdo. Foto: NTB scanpix

Plakater og iPhone

«Je suis Charlie», eller «Jeg er Charlie», er «slagordet» som har spredd seg via sosiale medier siden drapene ble kjent, og som gir den klare beskjeden: Det kunne vært hvem som helst av oss.

Og Amal Clooney var langt fra alene om å ta ibruk «Je suis Charlie» på Golden Globe-kvelden. Skuespiller Helen Mirren hadde festet en penn i en sikkerhetsnål på venstre skulder av sin designerkjole, og holdt samtidig opp et ark med den nå kjente påskriften.

diane og kathy

PÅ TELEFONEN: Kathy Bates holder opp iphonen sin som er dekket av den støttende, franske setningen som har gått som et farsott i sosiale medier. Foto: NTB scanpix

diane og kathy

EKTEPAR: Skuespillerparet Diane Kruger og Joshua Jackson holdt opp en Je suis Charlie-plakat på rød løper under Golden Globe. Foto: NTB scanpix

Det samme gjorde skuespillerparet Diane Kruger og Joshua Jackson, mens Kathy Bates holdt opp iPhonen sin mot kameralinsen for å vise at også den var dekket av «Je suis Charlie».

Kjendisenes støtteerklæringer kommer på tampen av helgen da så mange som 3,7 millioner mennesker deltok i markeringer over hele Frankrike.

Se Clooneys takketale her:

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Kate Hudson kveldens mest sexy - se Golden Globe-kjolene her

 2. NYHETER

  Idrettsgallaen: Erna Solberg strålte i norsk luksusfavoritt

 3. KJENDIS

  Golden Globe-kjolene vi aldri glemmer

Finn mer innhold om:

 1. Rød løper
 2. Paris
 3. Golden Globe

Relaterte artikler

NYHETER

Golden Globes: Jennifer Lopez' kjole vekker oppsikt

KJENDIS

Golden Globe-kjolene vi aldri glemmer

NYHETER

Modellen Chrissy Teigen hylles etter Oscar: – En gudinne

NYHETER

Kate Hudson kveldens mest sexy - se Golden Globe-kjolene her

NYHETER

Caitlyn Jenner kuppet ESPY-utdelingen i ultraglamorøs designerkjole

NYHETER

Taraji P. Henson i kjoledrøm: Sjekk de best kledde på SAG-awards

NYHETER

Madonna ledet an - se Grammy-antrekkene som fikk slakt på Twitter