Nå er Buffalo-skoene tilbake

COMEBACK: Buffaloskoene minner oss om 90-tallet. Nå er de på vei tilbake i motebildet. Foto: Getty Images.

Husker du de klumpete platsåskoene som herjet på 90-tallet? Nå kan de være på vei tilbake til butikkene etter massiv respons.

Maiken Svendsen
Publisert:

90-tallet har stått sterkt i motebildet de siste sesongene, og bestefarskoene er det hotteste du kan ha på føttene.

Nå kan det se ut til at de kjente og kjære Buffalo-skoene gjør et skikkelig comeback, i hvert fall om vi skal tro responsen i sosiale medier.

Butikken Skoringen på Råholt i Eidsvoll kommune la ut et bilde av skoene på sin Facebookside denne uken. I skrivende stund har innlegget fått 6.600 likerklikk, over 12.000 kommentarer og blitt delt 553 ganger.
Det var helt uventet for den lille butikken.

NYHETER

Juicy Couture er tilbake

– Responsen har vært helt fantastisk. Det var vi ikke forberedt på, sier Emma Nordgren, eier av Skoringen Råholt til MinMote.

– Engasjementet kommer fra nostalgi, tror jeg, det er det vi ser. Mange tagger andre og de deler flere morsomme historier, legger hun til.

FIKK MASSIV RESPONS: Det var dette bildet som vekket engasjementet for Buffalo-skoene. Foto: Skoringen Råholt

– Håper at de får ta inn skoene

Nordgren eier butikken sammen med Marit Stoksflod. De så skoene på en innkjøpsmesse for høsten og vinteren 2018/1019. Duoen syns det er gøy at skoene er på vei tilbake, skriver Side2, som først omtalte saken.

– Vi er nå i kontakt med agenten i Norge for å ta dem inn, men vi har ikke fått noe svar ennå, sier Nordgren til MinMote.

– Med tanke på responsen vi fikk, håper vi selvsagt at vi får ta inn skoene, legger hun til.

Mille Toft Schou, markedssjef i Skoringen sier til Side 2 at også sentralt er de imponert over engasjementet skoene har vekket.

– Vi vet ikke hvilke Skoringen-butikker som vil få muligheten til å selge varene, sier hun til nettstedet, og legger til at de vil tidligst være å finne i butikk i månedsskiftet juli/august.

Det er Welcome Agency som har agenturet i Norge.

KJENDIS

Dette er hårsveisen it-jentene inspirers av

– Tilbake for fullt

YME Universe i Oslo er en av landets kuleste sneakers-butikker, og de har allerede hatt de nostalgiske klassikerene en stund. Madeleine Holth, som jobber med innholdsproduksjon og sosiale medier for butikken, forteller at interessen har vært bra fra både menn og kvinner.

– De har solgt bra og du skal ikke se bort i fra at du vil se flere og flere med disse i løpet av den nærmeste tiden, sier Holth.

Hun trekker også frem nostalgien som viktig drivkraft i interessen.

– Jeg tror Buffalo er et positivt og kanskje litt pinlig minne for noen, men de er tilbake for fullt og det er godt å se! avslutter Holth.

Publisert: