«Funkygine» om bloggkåring: – Ikke stem på meg likevel

FIKK UGGEN FØLELSE: Blogger Jørgine Vasstrand har endret synet sitt på Vixen Influencer Awards. Foto: MinMote.

Jørgine Vasstrand vil måles ut fra andre kriterier enn likes og følgertall, derfor ber hun leserne droppe å stemme henne til finalen i Norges største influencer-kåring. 

Publisert:

I helgen ble semifinalistene til Vixen Influencer Award offentliggjort. Norges eneste rene bloggpris har i år blitt utvidet til å gjelde influencere på flere plattformer enn kun blogg.

De neste to ukene skal semifinalistene bli til finalister, og det er folkets stemmer som avgjør hvem som går videre.

Jørgine Vasstrand, bedre kjent som Funkygine, er nominert i kategorien årets treningsinfluencer. En pris som hun vant i 2015 og i fjor var hun finalist.

Nylig skrev hun et innlegg på bloggen om at hun ikke lenger ønsker at følgerne hennes skal stemme på henne.

«Men så i går fikk jeg den ugne følelsen. Syns jeg egentlig at Vixen Blog Awards er en positiv greie? Har det vært hyggelig å være der de siste to årene? Svaret er nei» skriver hun i innlegget.

NYHETER

Kjendiser får refs for reklame i sosiale medier

– Mange gode bloggere som ikke er nominert

Vasstrand utdyper til MinMote at hun lot seg rive med da nominasjonsprosessen startet.

– Jeg vil ikke måles ut fra den følgere og likes. Det er mange blogger som er gode og viktige som ikke er nominert, mener hun uten at hun har konkrete blogger i tankene.

Se hva Vasstrand mener om den nye treningstrenden som tar av nå:

Hun forteller at de med mange følgere har best forutsetninger for å nå opp i utdelingen, fordi man er avhengig av stemmer fra leserne.

– Det er så mange tilfeldigheter som avgjør hvor mange følgere du får, sier hun.

På bloggen skriver hun at hun ser på bransjen som et sted hvor likes, klikk og visninger er målestokken.

«Der innhold, og i noen tilfeller kvalitet, er underordnet antall lesere», skriver hun.

NYHETER

Profilerte motebloggere når ikke opp i bloggkåring

– Vil ikke bli styrt av utvendig bekreftelse

Bloggeren understreker at innlegget ikke er rettet mot Vixen eller andre bloggere, men at hennes følelser til utdelingen og bransjen har endret seg.

– Jeg identifiserer meg ikke med den arenaen hvor det blir enda lettere å sammenligne seg selv med andre. Bloggere lever av å inspirere og motivere andre, men mange er også usikre, sier hun og legger til:
– På Vixen er det lett å sammenligne kjoler, hår, sminke, likes og hvem som får flest priser med hjem, forteller hun.

Se hva Vegard Harm fant da han snoket i mobilen til Jørgine Vasstrand her:

Vasstrand mener hun er best når hun selv får bestemme kriteriene for bloggen, og lager innholdet hun vet hennes lesere vil ha. Hun legger ikke skjul på at det er noe hun har utviklet med tiden.

– I 2015 var det kjempestas å vinne prisen, men samtidig hadde jeg akkurat startet bloggen og visste ikke helt hva jeg drev med, forteller hun.

– Jeg har fortsatt ingen bevisst strategi, men jeg begynner å kjenne mine lesere, hvem de er og hvordan innhold de ønsker, legger hun til.

Bloggeren understreker at dette ikke er et forsøk på å sanke flere stemmer.

– Det hadde vært litt drøyt, sier hun.

– Dette er et standpunkt jeg er tatt fordi jeg ikke ønsker å bli styrt av utvendig bekreftelse. Jeg vil ikke premieres for likes, legger hun til.

NYHETER

Sophie Elise vippet Caroline Berg Eriksen av tronen

–Feil grunnlag

Hans-Petter Nygård-Hansen, juryformann i Vixen Influencer Award, har lest Vasstrands innlegg og mener at det er skrevet på feil grunnlag.

Etter at publikum hadde nominert sine favoritter i høst, satt juryen igjen med godt over 1000 influencere som skulle bli maks ti i hver kategori, forklarer Nygård-Hansen.

– Da var antall sidevisninger et av veldig mange kriteriene. Dermed utgjør det en liten del av vurderingen, understreker han.

Se klippet Vasstrand aldri slutter å gråte av under:

Nygård-Hansen forklarer at vinneren kåres basert på stemmer fra publikum og vurderingen fra juryen.

– Hadde vi valgt å kun legge publikumsstemmene til grunne hadde vi fått kritikk for at kun de største influencerne vant. Og hadde vi kåret vinnere kun basert på juryens avgjørelse hadde vi fått kritikk for å ikke involvere publikum, mener Nygård-Hansen.

– Kombinasjonen av en jury og publikum gir det mest rettferdige resultatet basert på kvalitet og kvantitet, legger han til.

Siden navnebyttet har de breddet ut plattformene som vurderes og dermed også hvem som kan bli nominert til Vixen Influencer Award.

– June Holm, Ulrikke Falch, Helsesista, Trine Sandberg, Kristin Gjelsvik, Espen Hilton og Tusvik og Tønne er alle profiler jeg anser som flotte forbilder og personer som faller utenfor den tradisjonelle rosablogger-boksen. Om hun ikke engang kan assosiere seg med noen av dem syns jeg det er trist, sier han.

Publisert: