Nå kommer slipsene du kan søle på

Sliter du med søl på slipset? Et beskyttende teflonbelegg skal være redningen mot drikke- og matflekker på silkeslipset.

Den norske gründerbedriften Zlixx of Scandinavia har sett seg lei på flekkete slips, og lanserer nå sølefrie silkeslips som er impregnert med teflon. Teflonbelegget skal beskytte de fine silketrådene mot de klassiske flekkefellene som mat, vin, kaffe, te og vann, samtidig som silken beholder sin naturlige og myke tekstur.

– Slipset er praktisk i festlige lag og for folk på farten. Mange opplever å få flekker på slipset sitt, det kan være mat, drikke eller at noen skumper borti deg med et glass vin. Det har i alle fall skjedd med meg flere ganger, forteller Halvor Hauge i Zlixx of Scandinavia.

Gründerne Halvor Hauge og Arild Askeland har drevet egen nettbutikk siden 2007, og ble presentert for det teflonbeskyttede slipset da de besøkte fabrikken sin i Kina.

– Fabrikken fortalte oss om en ny teknologi, og viste oss hvordan vannet bare prellet av på de teflonbehandlede slipsene. Vi syns det var en genial idé, spesielt siden silkeslips er så vanskelige å vaske. De bør helst leveres til rens hvis de blir skitne, og da er det mange som velger å kjøpe et nytt slips framfor å levere det gamle på renseri, forteller Hauge.

Selv om teflon beskytter mot flytende substanser, understreker Zlixx of Scandinavia at det ikke følger med en «dumhetsgaranti» på slipsene, og at enkelte ting som saus, sjokolade og olje vil kunne sette flekker på stoffet.

Norske menn storhandler korsett på nett. Les mer her!

– En drøm som går i oppfyllelse

Hauge og Askeland startet Zlixx of Scandinavia som et hobbyprosjekt i 2005, og i år valgte gründerduoen å satse for fullt. De sa opp de sikre jobbene sine i Tine og Sparebank1, og jobber nå på fulltid for å videreutvikle nye produktideer.

–Distribusjonen og nettbutikken har vokst jevnt, og derfor valgte vi å si opp jobbene våre tidligere i høst. Vi har siden starten hatt en drøm om å kunne leve av bedriften vår, så dette er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Hauge.

De forteller at de allerede har fått god respons på de sølefrie slipsene. Det er flere butikker som har meldt sin interesse for produktet og en gruppe BI-studenter på masterstudiet i innovasjon har valgt å skrive semesteroppgave om produktet i faget New Venture Creation.

Hudpleie for menn!Disse produktene bør menn ha på badet

Relevante artikler videre:

Vil du sminke deg yngre? Slik gjør du det!

Botox-salget øker verden over. Slik blir stjernene klare for rød løper

Tror ikke på det naturlige! Designer Donatella Versace

Spanx lanserer nå hold-in for menn! Les mer her!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?