Han er Mette-Marits nye motefunn – favoritten til Charlotte

Kronprinsesse Mette-Marit (38) har fått en ny italiensk designyndling, som står bak kjolen hun brukte på sin 10 års bryllupsdag. Kreasjonen skal ha en utsalgspris på 73 000 kroner.

Camilla Bjørn
Publisert:

Giambattista Valli er navnet på moteskaperen bak den duse leopardmønstrede kjolen,

som kronprinsessen bar da hun og kronprins Haakon inviterte til slottsfest i anledning deres tiårs bryllupsdag 25. august.

Kreasjonen er fra Vallis høst/vinter couture-kolleksjon og ble vist på catwalken i Paris i juli i år.

Rundt livet hadde Mette-Marit kombinert Valli-kjolen med et smykkebelte i hvitt, grått og gull – prikk likt det Monacos moteyndling Charlotte Casiraghi bar i bryllupet til onkel Albert i juni.

Casiraghi er i likhet med Victoria Beckham, Ashley Olsen og Sarah Jessica Parker, blant italienerens mest profilerte kunder.

Det er ukebladet Se og Hør som ”avslører” kjoledesigneren i deres tirsdagsutgave.

Under tittelen ”3 antrekk: 480 000 kroner” viser de frem et par av kronprinsessens siste luksuskjøp: Valentino-kjolen til 62 000 kroner, som Mette-Marit bar på slottsball for noen uker siden, slik minMote skrev.

Samt Valli-kreasjonen som altså skal koste 73 000 kroner i butikk.

Når det kommer til de skyhøye prisene er det viktig å huske at man overhodet ikke kan være sikker på hva Mette-Marit egentlig betaler for sine designerklær.

Det er en kjent sak at internasjonale stjerner og kongelige får gode rabatter hos utlandske motehus, ettersom PR-verdien ved deres bruk er såpass stor.

Så kan man heller debattere om det er norsk eller internasjonal design kronprinsessen av Norge skal vie mesteparten av sin offentlige tid på å backe.

Mette-Marit er uansett en uttalt bruker av norsk design og besøker flittig visninger og designere her i Norge for å få med seg hva som rører seg i bransjen.

MinMote.no - Norges største moteside

Nytt i høst er også en liten svart Valentino-kreasjon med blonder, som ifølge Se og Hør koster 11 500 kroner, først brukt på jobb i Sveits sist uke.

Men nok om det, her er det viktigste å vite om Giambattista Valli:

Den Roma-fødte designeren har drevet med mote hele livet. Via lokale designere fant han på 1990-tallet veien til Fendi, Kriza og Ungaro, hvor han endte som sjef.

Giambattista Valli | Haute Couture & Boutique en ligneGiambattista Valli | Haute Couture & Boutique en ligne

Via Ungaro knyttet Valli også bånd med vår egen Peter Dundas, som jobbet i Ungaro til 2007.

De to har ifølge europeisk motepresse hyppig kontakt.

Villas første couture-visning i juli, som blant annet inneholdt Mette-Marits kjole, ble hyllet av motekritikere og regnes som en sterk start.

Publisert: