minMote-Sonia guider deg gjennom vårsesongen

Dra frem den gamle blomsterkjolen eller kle deg i blått fra topp til tå. minMotes Sonia Huanca Vold viser hvordan du kan ta i bruk vårens trender – uten at det koster skjorta.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

– Som de fleste andre vårsesonger finner vi lyse farger på catwalken, og heldigvis er det flere trender fra i fjor som blir med oss videre, sier Sonia HuancaVold, ny moteansvarlig for VGs motesatsing minMote.no.

Du trenger med andre ord ikke å investere i en splitter ny garderobe for å henge med på trendene denne våren. minMote-Sonias beste råd er å gå på skattejakt i ditt eget klesskap før du starter shoppingen.

– De fleste jenter har en søt blomsterkjole hengende i skapet. Denne bør man ta frem til våren, sier Sonia Huanca Vold.

Hun lover at minMote vil holde leserne oppdatert på trendene gjennom hele sesongen og ikke minst tipse om de beste kjøpene.

– Hos oss vil du hver dag finne nye saker som oppdaterer deg på det aller siste fra mote- og skjønnhetsverdenen. Du vil også finne gode tips til hvordan du enkelt kan se bra ut uten å bruke mye penger.

VGTV:Bli kjent med minmotesjefen

Her er minMote-Sonias beste tips for vårsesongen:

1. Blomster

Det bugnet av blomster på flere av designervisningene for våren og sommeren. Se etter blomstermønster i blå- eller lillatoner. Invester i en feminin blomsterkjole eller skap kontrast til det søte mønsteret ved å velge blomstrete plagg med stramme snitt.

2.Hvitt

Flere store motehus hadde helhvite antrekk i sin kolleksjon, en trend som også var stor i fjor. Kle deg i helhvitt på minimalistisk vis ved å velge androgyne plagg fra topp til tå. Kombiner med minimalistiske smykker i gull og tilbehør i lys beige.

3. Pastellfarger

Color block-trenden fra i fjor kommer i en pastellfarget variant denne våren. Kombiner gjerne pastellfargene med hvitt for å få en minimalistiske, sofistikert stil. Du kan også ikle deg kun én pastellfarge fra topp til tå. Velg gjerne en fotsid kjole med rene snitt.

4. Etnisk

Jeg er svak for den etniske trenden, og heldigvis blir denne stor også til våren. Er du lei av dyremønster, kan du heller ikle deg grafiske mønster i farger som kremhvitt, brunt og sort. Sprit opp med et knallfarget innslag. Du kan også gi et minimalistisk antrekk en etnisk vri ved å velge tilbehør i slangeskinn eller smykker med fargerike perler.

5.Sporty

Flere store motehus hadde droppet de feminine kjolene til fordel for en langt mer sporty stil. Velg plagg med sporty snitt og stramme, rene linjer, eller ta den helt ut ved å investere i en baseball-trøye med talltrykk, som sett hos Isabel Marant.

6. 20-tallet

En av 2012s heteste festtrender er 20-tallsinspirert, nostalgisk og supersexy. Kanskje ikke helt tilfeldig i og med at premieren av storfilmen ”The Great Gatsby” er ventet mot slutten av året. Se etter kjoler med rysjer, perler, gulldetaljer og lavt liv. Ha enkelt hår og nedtonet makeup til stilen slik at det ikke ser ut som du har kledd deg ut.

7. Under vann

Flere av designerne har latt seg inspirere av havet denne sesongen, men har tolket livet under vann på svært forskjellig vis. Det betyr at alt fra skinnende skjell og romantiske rysjekjoler til futuristiske overflater og sjøhesttrykk er lov.

8. Blått

Blått blir vårens store farge. Fargen dukker opp i de fleste trender, som for eksempel den sporty, blomstrete, pastellfargede og 20-tallsinspirerte. Blåfargen kommer i alle toner og materialer. Selv har jeg sikret meg dette skjørtet fra Acne og har planer om å kombinere det med en lyseblå skjorte.

LES OGSÅ:Vårens skjønnhetstrender - slik får du looken

LES OGSÅ:20 pastellkupp fra 40 til 500 kr.

LES OGSÅ:Tør du å vise magen i vår? Slik styler du minitoppen

Publisert: