Slik blir verdens mest eksklusive skjerf til!

Det er ikke hver dag det franske luksumerket Hermès flytter hele silkeskjerfverkstedet fra Lyon til Oslo. Det gjorde de i går, og nå skjønner jeg hvorfor man mildt sagt må tømme lommeboka hvis man vil ha et ekte Hermès-skjerf rundt halsen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Eller i håret. Eller på veska. For de nydelige skjerfene passer til det meste. Selv skulle jeg mer enn gjerne hatt et i alle regnbuens farger, men det blir dessverre ikke med det første.

Luksusskjerfene koster flere tusen, alt etter størrelse og print. I går fikk vi se hvordan et Hermès-skjerf blir til - en ikke overraskende særdeles omstendig prosess. Visste du for eksempel at alle skjerfene håndlages med én etter én farge? Derretter blir det sendt hjem til Hermés sine egne sydamer, som gjør siste finish på skjerfene, selvsagt for hånd. Så når du står der med et Hermès-skjerf i hånda er det ikke lite arbeid som ligger bak.

Derfor bør man også ta godt vare på et Hermès-skjerf og ifølge sjefen sjæl er renseri eneste vaskemulighet. Mulig han tar feil der, for ifølge damen bak meg pleide hun å vaske sine på 30 grader i vaskemaskinen, og det gikk helt fint. Funket på alle seks, mente hun.

Hvis et Hermès-skjerf er litt utenfor budsjettet kan du imidlertid kose deg med disse godbitene. Det skal i allefall jeg gjøre - hvis ikke hun med seks stykker har lyst til å låne meg et da.

Publisert: