Daniel Lee til Burberry: – Kan bare gå en vei

PRISVINNER: Daniel Lee (t.h.) har høstet stor anerkjennelse for sitt design. Her er han sammen med modell Rosie Huntington-Whiteley (t.v.) i London etter å ha tatt i mot pris som «Årets tilbehør-designer».
PRISVINNER: Daniel Lee (t.h.) har høstet stor anerkjennelse for sitt design. Her er han sammen med modell Rosie Huntington-Whiteley (t.v.) i London etter å ha tatt i mot pris som «Årets tilbehør-designer».Tim Whitby/BFC

Stjernedesigneren melder overgang til det erkebritiske merket.

Det gikk sjokkbølger gjennom motebransjen da det ble kjent at Daniel Lee (36) forlot det italienske luksusmerket Bottega Veneta etter kun tre år.

Onsdag morgen ble det kjent at han er ansatt som kreativ leder i det britiske merket Burberry.

– Jeg er beæret, sier Lee til Vogue om å bli en del av merket.

STJERNEDESIGNER: Daniel Lee har blitt hyllet for sitt design i Bottega Veneta.
STJERNEDESIGNER: Daniel Lee har blitt hyllet for sitt design i Bottega Veneta. ANDREAS SOLARO / AFP

Som sjefdesigner for Bottega Veneta fikk han virkelig merket tilbake på motekartet, og sørget for «må-ha»-status for både vesker, klær og sko.

Etter sjokk-exiten begynte spekulasjonene raskt å svirre om hvor Lee var på vei. Flere pekte på at han ville hjem til England og Burberry.

Ifølge en pressemelding er det ventet at han vil vise sin første kolleksjon for merket under moteuken i London i februar.

Kommer «hjem»

36-åringen Lee er født i Yorkshire, samme sted som Burberry produserer sine ikoniske trenchcoats.

– Sammen med teamet skal vi skrive det neste kapittelet for dette legendariske, britiske luksusmerket, mens vi viderefører den historiske arven og bygger videre på Riccardos arbeid, sier Lee om den nye jobben, ifølge Vogue.

– Jeg er veldig glad for å returnere til London, en by som bygger opp under nyskapende kreativitet og alltid inspirerer meg.

Da nyheten om stjerneovergangen ble kjent steg Burberry-aksjen raskt med 3,7 prosent på London-børsen, ifølge Bloomberg. Det er nå knyttet stor spenning til om Lee klarer å ta Burberry til samme nivå.

– Starten på en ny æra

– Heldige Burberry, sier Sonia Uppal, mote- og skjønnhetsredaktør i Costume.

– Med hans eksepsjonelle håndverk og øye for detaljer, kan det kun gå en vei, sier Uppal og legger til at hun er spent på overgangen.

– Hvordan skal han sette sitt preg på det erkebritiske motehuset som representerer noe av det beste ved Storbritannia? Det er starten på en ny æra!

Uppal mener Riccardo Tisci har gjort en god jobb som designer for merket, og gleder seg til å se hva Lee får til.

– Jeg skal i hvert fall ha hans versjon av trenchcoaten!

NY ÆRA: Mote- og skjønnhetsredaktør Sonia Uppal er spent på hvordan Daniel Lee vil sette sitt preg på Burberry, og gleder seg spesielt til å se hvordan han vil tolke deres klassiske trenchcoat.
NY ÆRA: Mote- og skjønnhetsredaktør Sonia Uppal er spent på hvordan Daniel Lee vil sette sitt preg på Burberry, og gleder seg spesielt til å se hvordan han vil tolke deres klassiske trenchcoat.Henry Nicholls / Reuters

Hverken Burberry eller Riccardo Tisci selv har kommentert hva designeren skal nå. Nyheten om at Daniel Lee skal ta over ledelsen kommer kort tid etter at Tisci presenterte sin siste kolleksjon for merket.

I en pressemelding sendt ut av Burberry kommer det frem at Tisci er veldig stolt av det han har fått til.

– Jeg ønsker å takke teamene mine, tidligere og nåværende, og alle samarbeidspartnere og venner som har hjulpet meg med å skrive et kapittel jeg håper vil være i Burberrys fremtid i mange år.

Ifølge en artikkel hos Women’s Wear Daily (WWD), skal ryktene ha svirret rundt Tisci og Versace før han tok jobben hos Burberry. Kanskje er det Italia som er neste stopp for Riccardo Tisci?

HVA NÅ? Det er ukjent hva Riccardo Tisci (t.h.) skal gjøre nå. Her er han på Met-gallaen i 2022 sammen med Nicki Minaj (t.v.).
HVA NÅ? Det er ukjent hva Riccardo Tisci (t.h.) skal gjøre nå. Her er han på Met-gallaen i 2022 sammen med Nicki Minaj (t.v.).Evan Agostini / AP

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?