Balenciaga kutter bånd til Kanye West

Det har stormet heftig rundt Kanye West den siste tiden. Nå velger motehuset Balenciaga å kutte bånd med rapperen og designeren.

Motehuset tar grep etter kontroverser.

Publisert:

Det kommer frem i en eksklusiv sak hos magasinet Womens Wear Daily.

– Balenciaga har ikke lenger noe partnerskap eller planer for videre prosjekter knyttet til denne artisten, sier eier Kering i en uttalelse til magasinet.

Kanye West (45), også kalt Ye, har den siste tiden blitt fordømt av flere organisasjoner etter å ha kommet med antisemittiske uttalelser på Twitter. Flere sosiale medier har også tatt grep for å begrense artistens tilgang.

Kanye West har tidligere hatt sterke bånd til luksusmotehuset Balenciaga, og åpnet i begynnelsen av oktober på catwalken for merkets visning i Paris. Bildene fra catwalken skal nå ha blitt fjernet på Balenciagas nettsider.

West har flere ganger også vært kledd i motehusets tøy fra topp til tå, og laget en egen kolleksjon for Gap i samarbeid med merket. Da artisten startet sitt eget merke Yeezy for noen år tilbake var også Balenciaga-designer Demna Gvasalia en del av det kreative teamet.

Demna Gvasalia er sjefdesigner for motemerket Balenciaga. Her er han sammen med modellen Alek Wek på den røde løperen.
Balenciaga-designer Demna Gvasalia (t.v.) har lenge hatt et nært forhold til Kardashian-familien, deriblant med Kanye Wests ekskone Kim. Her er de to sammen under Met-gallaen i 2021.

West hadde selv en visning i Paris for sitt eget merke Yeezy, og heller ikke dette gikk ubemerket hen. Der viste han nemlig frem en rekke gensere trykket med ordene «White Lives Matter» på ryggen. På forsiden av genseren var det også et bilde av pave Johannes Paul II.

West har i ettertid tatt til Instagram for å forklare tanken bak de oppsiktsvekkende plaggene, men flere av postene er senere blitt slettet.

Flere nettaviser- og magasiner har omtalt det som er blitt skrevet av West, og ifølge Complex skal han ha sagt at «alle vet at Black Lives Matter var en bløff. Nå er det over. Vær så god.»

Kanye West har i løpet av sin karriere blitt hyllet for både musikk og design. Han har blant annet brukt musikken til å fortelle om sin egen psykiske helse. I 2018 fortalte han nemlig at han fikk diagnosen bipolar i en alder av 39 år. Albumet han slapp, «Ye», fikk terningkast 5 av VGs anmelder.

Kim Kardashian, Kanye Wests ekskone, har tidligere blitt trukket frem som mote-ikon. Da benyttet hun sjansen til å takke eksmannen for å ha introdusert henne til moteverdenen.

Publisert:

Finn mer innhold om: