Vogue kommer til Skandinavia i 2021

KOMMER TIL NORDEN: Vogue Skandinavia lanseres. Foto: Faksimile Vogue Paris juli 2020
KOMMER TIL NORDEN: Vogue Skandinavia lanseres. Foto: Faksimile Vogue Paris juli 2020

Motebibelen lanseres i Skandinavia våren 2021.

Magasinet D2 omtalte saken først i Norge, med et har intervju med Martina Bonnier torsdag. Hun blir tidenes første sjefredaktør for Vogue Scandinavia.
Svenske Bonnier skal ha blitt kontaktet av det amerikanske medieforlaget Condé Nast, som eier Vogue, ifølge D2. I intervjuet kommer det frem at Vogue Scandinavia skal komme på print seks ganger i året. Videre kommer det frem at magasinet vil satse digitalt, og at alt innhold vil være på engelsk.

På sin private Instagram-konto skriver Bonnier: «Jeg er stolt og glad for at denne drømmen blir sann. Min visjon er å vise et mangfold av kreative talenter fra våre nordiske land med innovativ digital historiefortelling, og å feire vår fantastiske kjærlighet for naturen».

Martina Bonnier. Foto: Anders Wiklund
Martina Bonnier. Foto: Anders Wiklund

Den ferske redaktøren oppfordrer folk til å dele sin visjon av Vogue Scandinavia med #MyVogueScandinavia.

Redaksjonen vil i hovedsak være i Stockholm, men også dekke de skandinaviske landene Danmark og Norge, samt de nordiske landene, Finland og Island.

Bonnier har tidligere blant annet vært redaktør for magasinet Damernas Värld i Sverige.
– Jeg er spent på å lansere Vogue Scandinavia i en tid hvor mote står ovenfor massive endringer. Den nordiske regionen er mester i å tilpasse seg til kultur- og teknologitrender raskt, og er i forkant av bærekraftig mote, sier Bonnier i en pressemelding.

Fra før av finnes det 26 internasjonale versjoner av Vogue, den 27. blir lansert i Singapore senere i år. Det er første gang Vogue Scandinavia lanseres. Første Vogue-utgave noensinne ble lansert i USA i 1892.

Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Hvordan var din opplevelse i dag?