Daniel Lee forlater Bottega Veneta: – Sjokkerende

STJERNEDESIGNER: Daniel Lees design for Bottega Veneta er høyt elsket blant mange. Deriblant Mary J. Blige (t.v.).

Han har gjort Bottega Veneta til et av verdens mest populære motehus. Nå avslører han sjokkexit etter bare tre år.

Malin Gaden
Publisert:

Den britiske designeren Daniel Lee (35) fikk virkelig satt det italienske motehuset Bottega Veneta tilbake på kartet. Til tross for at han var forholdsvis ukjent da han tok over styringen, la hele verden merke til designet hans. Det ble faktisk opprettet en egen Instagram-konto ved navn «New Bottega», hvor det kun ble delt bilder av Lees design for merket.

Nå, etter tre år, er det klart at han skal forlate Bottega Veneta. Det ble kjent gjennom en pressemelding sendt ut av Kering. Ifølge W Magazine skal det ha vært en avgjørelse som ble tatt sammen.

«Tiden min hos Bottega Veneta har vært en fantastiske opplevelse. Jeg er takknemlig for å jobbet med et eksepsjonelt, talentfullt team, og jeg kommer alltid til å være takknemlig overfor alle som har vært med på å skape vår visjon», skal Lee ha uttalt i pressemeldingen.

SJOKKEXIT: Daniel Lee har satt Bottega Veneta tilbake på kartet. Nå forlater han merket, og det har etterlatt motebransjen i sjokk.

Motebransjen i sjokk

Exit-en til Daniel Lee er ganske så sjokkerende. Nyheten kom like før den gjeve CFDA-prisutdelingen, hvor Lee var nominert i to kategorier. Nå pryder titler som «sjokkerende brudd» og «etterlater moteverdenen i sjokk» nettaviser over hele verden.

Det har også skapt reaksjoner på sosiale medier, deriblant hos Vogue France-skribenten Louis Pisano. Han tok til Instagram Story for å dele noen tanker. Han skriver blant annet at Lee gjorde Bottega Veneta relevant igjen, og at det er sjokkerende at han forlater merket kort tid etter å ha hatt en suksessfull visning av ny kolleksjon. Han spår også at designeren muligens kommer til å returnere til hjemlandet sitt og jobbe for Burberry.

I løpet av hans korte tid hos Bottega Venete har Daniel Lee klart å skape flere trendplagg, men det er nok tilbehøret hans som har fått absolutt mest oppmerksomhet. Du har garantert sett den lekre «pouch»-clutchen og de høye hælene med både netting og gullenke, samt de chunky, svarte bootsene. Han har også laget andre sko og vesker som kjedebutikker har latt seg inspirere heftig av de siste årene.

TILBEHØR

Dette er moteprofilenes favorittveske

POPULÆR: Denne clutchen kommer i et hav av farger og materialer.
TOK HELT AV: Disse chunky bootsene ble vinterens «it-sko» for et par år siden, og er det fremdeles.

Nå venter vi bare i spenning på hvem som skal forsøke å hoppe etter Wirkola, og hva stjernedesigneren skal nå. Kanskje er det lov å håpe at han skal slå seg sammen med sin gamle kompanjong Phoebe Philo?

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: