Slik lager du romantiske hjertenegler til valentines

TRINN FOR TRINN: Selv om hjertemanikyren kan se vanskelig ut, er det overraskende enkelt. Følg guiden negledesigner Halat Sophie Bjerkerstrand har laget for minMote. Foto: Halat Sophie Bjerkerstrand

Gjør neglene dine klare til årets mest romantiske dag. Les minMotes guide til hvordan du får nydelige hjertenegler.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det er ikke bare antrekket som kan få et romantisk preg når kjærligheten feires den 14. februar med gaver og aktiviteter for både han og henne. Det er ofte detaljene som utgjør den store forskjellen, og derfor har minMote utfordret Halat Sophie Bjerkerstrand, negldesignblogger og markedsansvarlig ved Tone Lise-Akademiet, til å vise minMotes lesere hvordan de kan pynte neglene sine i en ekte kjærlighetsånd.

Rød lakk i hjerteform på tuppen av neglene er resultat av utfordringen, og Bjerkerstrand forsikrer om at det ikke er like vanskelig som det ser ut.

– Dette er helt klart noe alle kan få til. Du har mange måter å legge design på, men siden du bare bruker penselen til å forme hjertene, er dette veldig enkelt, sier hun til minMote.

Selv er hun begeistret for designet.

– Den er kjempesøt, spesielt hvis man har litt spissere negler. Jeg merker jeg blir i godt humør når jeg ser på neglene mine, sier hun.

Slik legger du hjertemanikyren – steg for steg:

♥ Start alltid med et rent utgangspunkt. Vask hendene for å få vekk all olje og skitt på hendene.

♥ Legg så en baselakk som beskytter neglen. Selv om det bare er tuppen som skal lakkeres, bør hele neglen være dekket av baselakk.

♥ Du kan file neglen i en svak «mandelform». Du trenger bare å vinkle filen så den går mot midten av neglen din.

♥ Start med å ta penselen i den øverste kanten av neglen, og lag en fin bue. Når du gjør dette fra begge sider, får du en hjerteform. Hvis du er usikker på hvor du skal legge lakken, kan du bruke en penn og tegne formen på neglen før du starter.

GJØR DET SELV: Lag søte hjertenegler til ære for valentinsdagen. Baselakk fra Mavala hos Kicks, 50 kr. Rød neglekakk fra Dior, 220 kr. Neglelakk fra OPI hos Nelly.com, 150 kr. Neglelakk fra Deborah Lippmann, 179 kr. Foto: Halat Sophie Bjerkerstrand / Produsentene

Selv mener Bjerkerstrand det fint går an å variere fargen på hjertelakken, og hun anbefaler å bryte opp de røde fingerspissene med andre negelakkfarger på mellom en til to av fingrene.

– Ved å bruke samme teknikk, kan man også fylle inn små hjerter på resten av neglen, eller lage polkadotter. For en annen effekt kan man også legge små krystaller i kanten av hjerteformen, forklarer hun.

Perfekt kombinasjon

Negledesigner og blogger Marna Haugen mener at rødt og rosa kan gå fint sammen, og er en perfekt kombinasjon på valentinsdagen.

- Hvis man lager flere hjerter, er rødt og rosa en veldig fin kombinasjon. Hvis man vil sprite opp litt ekstra, kan man ta litt glitterlakk på en teip, fiske opp glitteret, og bruke noe spisst for å plassere det der du vil på neglen, sier hun til minMote.

Haugen legger til at en annen enkel metode for å få til hjertelakk på neglene, er ved å bruke tannpirker.

- Lag to prikker som ligger nesten helt ved siden av hverandre, ta en tannpirker, og dra lakken slik at de to prikkene møtes. Da får du en utfylt hjertelakk som er enkel å legge, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: