Vogue: Herve Leger-designer ferdig etter diskriminerende uttalelse

Herve Leger 2

Designeren som uttalte at formfulle kvinner og lesbiske ikke bør gå med de populære bandasjekjolene fra Herve Leger, Patrick Couderc, skal ikke lenger ha noe med det eksklusive merket å gjøre.

Line Blokhus
Publisert:
Herve Leger 2

Nicky Minaj. Foto: Getty Images

Herve Leger 2

Rachel Bilson. Foto: Getty Images

Herve Leger 2

Miranda Kerr. Foto: Getty Images

Herve Leger 2

Gisele Bunchen. Foto: Getty Images

Det bekrefter designermerket til britiske Vogue tirsdag – siden har flere internasjonale medier skrevet om designeren Patrick Coudercs oppsigelse.

I uttalelsen til Vogue heter det at designeren «is no longer associated with our company».

I et intervju med Daily Mail søndag uttalte Herve Leger-designeren at «fyldige kvinner og kvinner med svært fremtredende hofter og flatt bryst» bør holde seg unna de avslørende kjolene.

FARGERIK: I 2013 dukket Tone Damli Aaberge opp på Se og Hørs kjendisgalla i en rød Herve Leger-kjole. Foto: NTB Scanpix

Han langet også ut mot lesbiske kvinner og hevdet at «engasjerte lesbiske kvinner» ikke vil ønske å kjøpe en Leger-kjole.

- Lesbiske kvinner ønsker å være ganske «butch» og avslappede, uttalte Couderc i intervjuet.

Les også:Alexander Wang slutter hos Balenciaga

- Sjokkert og forferdet

Designermerket har i etterkant sendt ut en pressemelding hvor det står at konsernet er sjokkert og forferdet over Coudercs uttalelse.

«BCBGMAXAZRIA Group arbeider i samråd med MJH Fashion for å undersøke saken og hva som vil bli neste steg. Uttalelsene fra mr. Couderc reflekterer ikke Herve Leger by Max Azria eller MJH Fashion sine idealer eller meninger. Merkevaren Herve Leger by Max Azria hyller sensualitet, glamour og femininitet uten diskriminering», heter det i uttalelsen.

Også på sosiale medier har designermerket uttrykt at de tar avstand fra Coudercs diskriminerende uttalelse:Skapte overskrifter

Intervjuet med Couderc skapte overskrifter verden over - Huffington Post, Boston News Time, Jezebel og flere andre nettsteder reagerte på designerens uttalelse om kjolen - som har vært å se på internasjonale kjendiser som Kim Kardashian, Victoria Beckham og Jennifer Love Hewitt. Her hjemme har Tone Damli vist seg i en rød variant av kjolen, under Se og Hørs kjendisgalla i 2013.

Publisert:

Finn mer innhold om: