Se første smakebit av H&Ms nye designsamarbeid

SPORTY: Logoer, farger og dyreprint - det nye designersamarbeidet oser av Kenzos sporty stil. - Det kan hende det blir for spesielt for folk flest, mener MinMote-leder Martine Lunder. Foto: H&M

De første bildene har kommet av den svenske kjedens samarbeid med franske Kenzo.

Camilla Christensen
Publisert:

Og det er ikke vanskelig å se det franske luksusmerkets preg på plaggene - vi snakker tigerprint i knallfarger som rødt, blått og grønt fra topp til tå (åletrange høyhalsere og tights - typisk athelisure-stilen som Kenzo lenge har drevet med), samt tilbehør med samme mønster - for eksempel et par skyhøye støvletter i babyrosa tigerprint.

FARGERIKE LOGOER: Fra vår/sommer 2017- kolleksjonen til Kenzo. Foto: Getty Images

Dette er første smakebit av samarbeidet, som ble bekreftet i mai. Kolleksjonen kommer imidlertidig ikke ut før i november.

Franske Kenzo har fått navnet sitt fra grunnleggeren Kenzo Tadaka, som kom som et friskt - og for mange veldig annerledes - pust inn på den franske motescenen på 60-tallet.

Da grunnleggeren pensjonerte seg i 2011, tok Carol Lim og Humberto Leon (fra Opening Ceremony) over, og ga motehuset nytt liv med sine Tiger-logoer, og print av øyne og gamle egypiske skrifter.

TYPISK KENZO: Tone Damli i tiger-genser fra det franske merket under Oslo Fashion Week i 2011. Foto: NTB Scanpix

De tre modellene som fronter kolleksjonen på de første bildene er aktivisten Amy Sall, DJ og artisk Juliana Huxtable, Make- up artist Ismaia Ffrench og musiker og performance-artist Oko Ebombo.

Håper på tiger-logo

MinMote-leder Martine Lunder mener det er for tidlig å se om kolleksjonen vil slå an, men basert på de få bildene synes hun kolleksjonen ser både fresh - og kanskje litt for spesiell - ut.

- De siste årene har designersamarbeidene klart å legge seg veldig tett opp mot estetikken til luksusmotehusene, slik vi for eksempel så med rysjeskjørtene og -kjolene fra Isabel Marant-samarbeidet og mini-kjolene og jakkene fra Balmain, sier hun og fortsetter:

- Denne gangen ser det også ut som det fargerike dyreprintet som gir Kenzo-vibber blir dominerende, og det kan aboslutt være positivt for en maksimalistisk moteelsker - men jeg tror kanskje det blir hakket for spesielt for Ola Nordmann. Også håper jeg det dukker opp noe øye- eller tiger-print, ellers tror jeg noen kan bli skuffet.

NYHETER

Sjekk billigkjolen prinsessene elsker her!

Lang rekke

Kenzo-samarbeidet føyer seg inn i en lang rekke designersamarbeid for den svenske billigkjeden - blant annet Isabel Marant (som fikk kritikk for å bare være laget for unge og tynne), Alexander Wang og Balmain fra de seneste årene.

NYHETER

Se kronprinsesse Victoria i H&M x Isabel Marant fra topp til tå!

Selv om sistnevnte samarbeid fikk kritikk for høye priser, ble det plaggene utsolgt på kort tid i flere land, og flere av kjolene ble solgt for flere ganger prisen på bruktnettsteder like etter.

Se hvordan det så ut da Balmain ble lansert i Oslo her:

Publisert:

Finn mer innhold om: