Mette-Marit i ny «it-kjole» fra Pucci - Nobel-garderoben verdt over 100.000 kroner

Kronprinsesse Mette-Marit (38) avsluttet Nobel-feiringen i nok en ny designerkjole. Og med søndagens

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Pucci-kjole signert designervennen Peter Dundas, er kronprinsessens Nobel-garderobe verdt over 100.000 kroner.

Under Nobel-konserten ble det klart at Mette-Marit har utvidet sin eksklusive kjolesamling med nok en Pucci-kreasjon.

Kjolen er i internasjonale medier blitt betegnet som sesongens store «it-kjole», med brukere som Kylie Minogue og Alexa Chung og har en utsalgspris på rundt 20.000 kroner.

Tidligere i høst prydet den også coveret på motemagasinet InStyles store høstnummer.

LES OGSÅ:Kjendisene elsker Peter Dundas' it-kjole

Kreasjonen føyer seg inn som den tredje i rekken av Mette-Marits designerkreasjoner under Nobel-helgen.

Ifølge minMotes beregninger har kronprinsessens Nobel-garderobe en verdi på over 100.000 kroner.

Hva Mette-Marit faktisk har betalt for klærne er ukjent.Hun får trolig store rabatter på designerkreasjonene, noe slottet har bekreftet overfor VG tidligere.

minMote har stilt Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, en rekke spørsmål i forbindelse med Nobel-garderoben, deriblant totalverdien. Hun ønsker ikke å si noe.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Hagen til minMote.

Til lørdagens utdeling stilte kronprinsessen i en hvit knelang kjole, og på banketten hadde hun en lang kjole med kappeskjørt og chiffontopp - begge signert Mette-Marits italienske designervenn Valentino.

Regnestykket

Bankettkjolen er hentet fra Valentinos vår/sommer-kolleksjon for 2011, mens den hvite formiddagskjolen er fra høstkolleksjonen for 2010.

Lørdag kveld fikk minMote opplyst av Valentinos salgsansvarlige hos varemagasinet Harrods, at bankettkjolen hadde utsalgspris på rundt 70.000 kroner.

LES OGSÅ:Mette-Marit i ny Valentino-kjole - utsalgspris på cirka 70.000 kroner

Salgsprisen på den hvite kjolen fra 2010 er cirka 15.000 kroner, får minMote opplyst fra den største Valentino-butikken i Storbritannia i London.

Mette-Marit matchet for øvrig kjolen med et par supereksklusive pumps med karakteristisk rød såle fra Christian Louboutin. Prisen på skoene ligger på rundt 3.700.

LES OGSÅ:Mette-Marit valgte designervenn igjen - utsalgspris: 62.000 kroner

Kritisk

- Mette-Marit betaler nok langt fra full pris for det hun bruker av italienske klær og tilbehør. Som prioritert kunde får hun store rabatter og mye er trolig gaver, sier kongeekspert Kjell Arne Toland til minMote.

- Rabatter til tross. Hva med signaleffekten av kjoler til en utsalgspris på 100 000 kroner på en helg?

- Jeg håper ikke vår unge kronprinsesse føler at hun MÅ kle seg i eksklsiv italiensk mote for å være representativ nok! Selv skulle jeg kanskje ønske hun ville tone ned sin bruk av italienske mote nettopp på grunn av signaleffekten. Det hender nok også at hun får låne dyre kreasjoner til spesielle anledninger. Men dette kan jo skape en type bindinger som ikke er helt heldige, sier Totland.

Han sikter trolig til kritikken som begynte å hagle allerede tilbake i 2005, da VG gjorde et poeng av at Mette-Marit, som norsk designs høyeste beskytter, brukte italienske designerklær da hun representerte Norge i utlandet.

Og kronprinsessen får krass kritikk for sine dyre vaner fra kongeekspert i Aftobladet, Jenny Alexandersson.

- Jeg syns det er utrolig provoserende at en kronprinsesse bruker så dyre klær på én helg, spesielt i økonomiske krisetider. Rabatt eller ikke, dette sender ut et svært uheldig signal, sier Alexandersson til minMote.

Til sammenligning har den britiske hertuginnen Kate gjort seg bemerket for at hun ofte velge klær fra billigkjeder som Zara og H&M. Mette-Marit stilte for øvrig også i genser fra Zara på Coldplay-konsert tidligere i vinter.

Danske kronprinsesse Mary er også kjent for å ha dyr smak. Hun bruker imidlertid nesten utelukkende dansk design fra merker som by Malene Birger og Day Birger et Mikkelsen.

LES OGSÅ:Mette-Marits Miami-kjole fra Pucci - prislapp: ca. 10.000 kroner

Det er norske Peter Dundas som sitter i sjefsstolen hos det italienske motehuset og han og kronprinsessen har blitt gode venner etter at de møttes via sin felles venninne Petra Middlethon, moteredaktør i ELLE, på midten av 2000-tallet.

Det var dessuten Peter Dundas og Pucci som også sto bak Mette-Marits sexy Miami-look, som fort ble en snakkis i norske medier.

I en dokumentar om kronprinsesse Mette-Marit som gikk på NRK tidligere i høst ble det også gjort et poeng av at Mette-Marit bar en designerveske fra Prada på besøk i Afrika.

LES OGSÅ:Derfor snakker ikke Mette-Marit om luksusmoten

LES OGSÅ:Dundas hylles for ny «red carpet»-kolleksjon

LES OGSÅ:Kate og Mette-Marit elsker nude-fargede pumps

MinMote.no - Norges største motesideFølg journalisten på Twitter her
Publisert: