TV 2-profilen Susanne Wergeland giftet seg i en nydelig egendesignet
kjole

Lørdag ga TV 2s sportsanker Susanne Wergeland (30) sitt ja til VG-journalisten Atle Jørstad (30) iført en vakker todelt brudekjole som hun selv har tegnet.

Paret hadde leid hele Skarsnuten hotell i Hemsedal og invitert 105 gjester til en tre dagers feiring av kjærligheten.

LYKKELIGE: Wergeland og Jørstad var utvilsomt fornøyde da de steg ut på kirketrappen etter vielsen. Foto: VG
LYKKELIGE: Wergeland og Jørstad var utvilsomt fornøyde da de steg ut på kirketrappen etter vielsen. Foto: VG

Da Jørstad gikk ned på kne under en impulsiv kjærestetur til Thailand i februar i år, hadde de to vært et par i litt over to år – og siden Wergeland har bodd i Bergen og Jørstad i Oslo og London gjør paret det på «gamlemåten» med forlovelse og bryllup før samboerskap.

Inspirert av Olivia Palermo

Bruden var iført en nydelig todelt brudekjole med luftig tyllskjørt og en delikat blondetopp. Kjolen er det Wergeland selv som har designet i samarbeid med venninnen Tuva Listau, som har sydd og designet flere brudekjoler fra før av.

Trenger du litt inspirasjon? Se MinMotes favorittlooks fra brudemoteuken her!

– Jeg hadde en klar idé om hva slags kjole jeg ville ha, sier Wergeland til Minmote og forklarer at hun har hentet inspirasjon fra australsk brudedesign og stilikonet Olivia Palermo som giftet seg i tyllskjørt og strikkegenser. Men Wergeland innrømmer at hun ikke hadde hørt om Palermo før hun startet jakten på den perfekte brudekjole.

Ville se ut som seg selv

– Jeg syntes det var viktig at jeg ikke skulle se så annerledes ut enn hva jeg gjør til vanlig, og hadde egentlig veldig lyst til å gifte meg i strikkegenser og tyllskjørt slik som Palermo, men så overbeviste venninnen min meg om å velge blonder, sier Wergeland.

Blondene til kjolen har hun kjøpt inn selv på flere ulike tekstilforretninger i London – med venninnen som rådgiver på telefon.

Les også: Kristin Størmer Steira giftet seg i rålekker designerkjole med åpen rygg

HENTET INSPIRASJON: Olivia Palermo og Johannes Huebl giftet seg i New York i fjor sommer. Palermos avslappede brudeantrekk var blant inspirasjonskildene til Wergeland. Foto: Johannes Huebl
HENTET INSPIRASJON: Olivia Palermo og Johannes Huebl giftet seg i New York i fjor sommer. Palermos avslappede brudeantrekk var blant inspirasjonskildene til Wergeland. Foto: Johannes Huebl

– Men jeg har også fått strikket en genser til bryllupet, noe som passer godt siden det kan bli litt kaldt, sier Wergeland og forteller at det er forloverens svigermor som har bidratt med garn og strikkepinner.

Tilbehøret holdt bruden helt enkelt, kun med en selvkomponert brudebukett og beige sko fra Aldo. Videre valgte Wergeland å gå for en «messy»-bun til frisyre på den store dagen, og den nøytrale sminken i bruntoner var det brudens TV 2-kollega Ingrid Halstensen som sto bak.

Sjekk også: Bar Refaelis elleville bryllupshelg

Gjennomgående høsttema

Fargene beige, brun og blått var gjennomgående farger i brudeparets romatiske høstbryllup.

Brudgommen matchet den vakre bruden med knapphullsblomst og slips som plukket opp fargene fra Wergelands brudebukett med brune papirblomster, brudeslør og hvite roser – og Wergelands søster, forloveren, hadde på seg en blå kjole som matchet slipset til brudgommens forlover.

Hvordan var din opplevelse i dag?