Vogue: Norske Kaya er sesongens modell

PÅ CATWALKEN: Her går Kaya Wilkins for designeren Elie Saab under moteuken i Paris tidligere denne måneden.
PÅ CATWALKEN: Her går Kaya Wilkins for designeren Elie Saab under moteuken i Paris tidligere denne måneden.Foto: Peter White/Getty Images

NEW YORK (MinMote) Er det et modell-navn du bør merke deg fra årets sesong er det Kaya Wilkins.

Motemagasinet Vogue er et av bransjens mest anerkjente og en virkelig tungvekter.

Nå har de trukket frem norske Kaya Wilkins (26) som «modeling girl of the season».

Hektisk

Vi har nylig lagt bak oss en av motebransjens mest intensive perioder. Vogue skriver at det var særlig en faktor som var gjennomgående for bookingene til mange av årets store moteshow, nemlig personlighet. Artister, kunstnere og kreative talenter har fylt catwalken.

– Ingen har omfavnet denne trenden bedre enn Kaya Wilkins, skriver Vogue.

untitled link

Wilkins har gått på catwalken for flere av verdens største motehus denne sesongen, og det er liten tvil om at hun har lagt travle måneder bak seg. Blant de store showene hun har gått denne sesongen er Balenciaga, Missoni, Calvin Klein, Marc Jacobs og Burberry.

– Jeg klarte ikke å la alt synke inn mens det skjedde, for jeg var over alt på en gang. De siste dagene har jeg fått satt meg ned og innsett: wow, jeg har gjort alle de tingene, sier Wilkins til magasinet og legger til:
– Jeg møtte så mange interessante mennesker og jeg var helt utslitt, men det var en veldig fin opplevelse som jeg aldri trodde kom til å skje.

Wilkins er kjent som artist hjemme i Norge, men hun gjør det også skarpt som modell. Det er ikke bare Vogue som trekker frem Wilkins som et av de heteste navnene å merke seg innen modellbransjen denne sesongen. Bransjenettstedet models.com mener også at nordmannen er et av sesongens ti hotteste modell-navn.

HETT NAVN: Kaya Wilkins er en av sesongen store modell-stjerner. Her går hun på catwalken for Marc Jacobs sitt moteshow i New York.
HETT NAVN: Kaya Wilkins er en av sesongen store modell-stjerner. Her går hun på catwalken for Marc Jacobs sitt moteshow i New York.Foto: Peter White/Getty Images

– Designere liker dette norske multitalentet for hennes allsidige skjønnhet, er nettstedets beskrivelse av Wilkins før de skriver at dette er hennes store gjennombruddssesong.

Jobber som artist

I Norge har Wilkins først og fremst bemerket seg under artistnavnet Okay Kaya, og i fjor spilte hun både på Øyafestivalen og Slottsfjellfestivalen.

Wilkins, som er født i New Jersey og vokste opp på Nesodden, ble oppdaget som modell allerede som 15-åring. Nå er hun signert med modellbyråer i alle de viktigste mote-byene. Nå er hun bosatt trendy Greenpoint i Brooklyn hvor hun jobber hun med musikk ved siden av modellkarrieren. Ifølge Vogue ønsker hun nå å jobbe med kunstneriske prosjekter.

– Jeg vil samarbeide med andre artister, kunstnere og fotografer og lage vakre ting. Det er på en måte alt jeg ønsker i livet. Så vi får se, ting har vært veldig fint så langt, sier hun til magasinet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?