Alexander McQueen funnet død

Den britiske motedesigneren Alexander McQueen (40) ble funnet død torsdag morgen.

Mari Glans
Publisert:

Alexander McQueen ble funnet død samme dag som han skulle vise kolleksjonen for sin underlinje McQ under New York Fashion Week.

En talsmann i selskapet Alexander McQueen bekrefter moteskaperens død i en kunngjøring.

- Alexander McQueen kan bekrefte de tragiske nyhetene om at Lee McQueen, grunnleggeren og designeren bak Alexander McQueen, har blitt funnet død i sitt hjem.

- På nåværende tidspunkt er det upassende å kommentere de tragiske nyhetene ut over å si at vi er knust og deler en form form sjokk og sorg med Lees familie. Familien ber om privatliv for å kunne komme til ro med de forferdelige nyhetene og det håper vi at mediene vil respektere, sier talsmannen.

Designeren døde kun en uke etter at hans egen mor, Joyce McQueen, gikk bort. Alexander McQueen skal selv ha fortalt om morens bortgang på Twitter, skriver BBC News.

- Et britisk ikon

Flere i den britiske motebransjen gir nå uttrykk for sorg og sjokk ved den respekterte moteskaperens bortgang.

- Dette er knusende nyheter. Han var en uforglemmelig del av mitt liv. Han var et talent over alle andre. Menneskene som jobbet med ham ga alltid 100 prosent eller mer fordi han var så inspirerende. Dette er et uforståelig tap for motebransjen, sier McQueens tidligere administrerende direktør, Sue Whiteley, ifølge London Evening Standard.

- Han hadde evnen til å være nyskapende samme hva han gjorde, alt fra parfymeflakonger til hvert eneste klesplagg han skapte. Det er en mørk, mørk dag å få disse nyhetene på. Han var et britisk ikon i motebransjen og tapet av ham er uforståelig, fortsetter Whiteley.

- Et tap for moteverden

Også redaktøren i britiske Vogue, Alexandra Shulman, sørger over tapet av moteskaperen.

- Han var den mest brilliante designeren i vår generasjon og hans påvirkningskraft ses i hvordan kvinner har kledd seg de siste 15 årene, sier Shulman.

- Det er et uforståelig tap, ikke bare for den britiske motebransjen, men for hele moteverden.

Den tragiske hendelsen skjedde samme dag som han skulle vise kolleksjonen for sin underlinje McQ under New York Fashion Week, og få uker før han skulle vise sin nye høstkolleksjon under moteuken i Paris den 9. mars. Dødsfallet kommer også til å prege London Fashion Week, som starter i neste uke.

Mistet nær venn

Dødsfallet kommer tre år etter at hans nære venn og moteredaktør Isabella Blow tok sitt eget liv, en hendelse som skal ha gått svært hardt inn på designeren. McQueen dedikerte blant annet sin vårvisning i 2008 til Blow.

Alexander McQueen ble regnet som en av verdens aller største designere, og har blitt kåret til British Designer Of The Year hele fire ganger mellom 1996 og 2003. I tillegg har han fått utmerkelsen CBE, Commandor of the British Empire, og har blitt utnevnt til International Designer of The Year av CFDA.

Alexander McQueen ble funnet død i sin egen leiligheten i Green Park, sentralt i London, torsdag morgen.

En rekke britiske medier melder at McQueen skal ha tatt sitt eget liv.

Publisert:

Finn mer innhold om: