Amerikanske Vogue får kritikk for sin nyeste utgave

FORSIDE-PAR: Kjæresteparet Gigi Hadid og Zayn Malik fronter nyeste utgave av amerikanske Vogue. I magasinet beskrives paret som en del av en ny generasjon som omfavner kjønnsnøytralitet. Foto: Getty Images.
FORSIDE-PAR: Kjæresteparet Gigi Hadid og Zayn Malik fronter nyeste utgave av amerikanske Vogue. I magasinet beskrives paret som en del av en ny generasjon som omfavner kjønnsnøytralitet. Foto: Getty Images.

Vogue gikk på en bommert i deres «kjønnsnøytrale» utgave med stjerneparet Hadid og Malik på forsiden, nå beklager de feilen.

På forsiden av amerikanske Vogue August 2017 poserer supermodell Gigi Hadid med kjæresten og popstjerne Zayn Malik. I motemagasinet beskriver Vogue paret som «en del av en ny generasjon som omfavner kjønnsnøytralitet» fordi de låner hverandres klær ikke bryr seg om «kjønnskoder». I moteserien er Gigi Hadid stylet i «sesongens beste kjønnsblandede looks» med oversizede blazere, slips, store skjorter, tracksuits, vester og bukseseler.

Dette skapte storm på sosiale medier hvor Vogue får kritikk for bruke ordet kjønnsnøytralitet i sammenheng med et heterofilt par som deler klesskap.

I magasinet skriver Vouge at «skillet mellom menn og kvinners klesskap har sakte men sikkert blitt visket ut de siste årene» og at denne utgaven profilerer to stjerner som ikke vil defineres av kjønn.

Gjennom artikkelen ser vi Hadid og Malik i lett samtale om hvordan de liker å gå gjennom hverandres klesskap for å finne nye plagg å ha på seg, uansett om det er ment for en kvinne eller mann.

– Jeg liker (skjorten din), sier Malik til Hadid. Og hvis den er for trang, hva så? Det betyr ingenting at den i utgangspunktet er laget for en jente.

– Ikkesant. Det handler ikke om kjønn, svarer Hadid. Det handler om form og figur. Og hva som føles bra ut å ta på seg den dagen. Og uansett, det er gøy å eksprimentere.

Fikk du med deg? Tidligere redaktør i Vogue hudfletter magasinet

Utdrag fra magasinets artikkel:

Skjermdump fra Vouge August 2017.
Skjermdump fra Vouge August 2017.

Mange av parets fans var helt i ekstase over forsiden, mens andre valgte å reagere med kritikk og sinne.

– Er Zayn og Gigi profilert som kjønnsnøytrale fordi de låner hverandres klær av og til? spurte Hannah Orenstein seg.

– Jeg tror Vogue er litt forvirret når det gjelder betydningen av kjønnsnøytralitet! Å låne kjæresten din sin t-skjorte betyr ikke at du er kjønnsnøytral... skrev Colette Fahy.

– Jeg liker Zayn og Gigi. Jeg setter pris på dem og respekterer dem. Men hvordan henger det å dele klær med å være kjønnsnøytral sammen? spør Alexander seg på Twitter.

– Vogue snakker om kjønnsnøytralitet: Kult! Vouge snakker om kjønnsnøytralitet med et hetero par som låner hverandres t-skjorter: LOL, sa Caroline Framke.

untitled link
untitled link
untitled link
untitled link
untitled link
untitled link

På fredag beklaget en talskvinne for Vogues artikkel til Buzzfeed:

«Historien hadde som hensikt å sette lys på hvilken innflytelse kjønnsnøytrale, ikke-linjære samfunn har hatt på mote og kultur. Vi er veldig lei oss for at historien ikke gjenspeiler dette - vi bommet. Vi gleder oss til å fortsette denne samtalen på en mer sensitiv måte».

Fikk du med deg? Lesere raser mot Elle Norge etter «flat mage»-artikkel.

Hvordan var din opplevelse i dag?