Går Camilla med Dianas smykker?

Britiske medier spekulerer i om hertuginnen Camilla bruker Dianas smykker. Er dette eventuelt greit? Avgi din stemme nederst i saken.

Den stilfulle hertuginnen Camilla ankom i går et arrangement iført en glitrende brosje. Dette har vakt oppsikt i britiske medier. Ifølge Daily Mail er brosjen en gave fra prins Charles, men nå spekuleres det i om brosjen tidligere har tilhørt Diana, som i sin tid brukte det som halskjede.

LES OGSÅ: Lege: – Dette er syke kropper

Diana skal ha fått smykket av dronning Elizabeth II i forlovelsesgave. Nettstedet hevder at smykket ble returnert til dronningen da Diana døde i 1997. Dronningen skal ha gitt smykke til Charles, fordi han ønsket å gi Camilla det samme smykket i bryllupsgave i 2005.

I følge kongeekspert Kjell Arne Totland er det en kjær tradisjon at smykker går i arv fra generasjon til generasjon i alle kongehus. Mange av Dianas smykker vil nok derfor etter hvert også kunne dukke opp på hertuginne Kate og på Harrys fremtidige hustru.

– Som prins Charles annen hustru har nok Camilla helt bevisst unngått å bruke juveler som assosieres sterkt med Diana. Diskusjonen om Camillas brosje og Dianas anheng med prinsen av Wales' våpenskjold er det samme smykke, har vært oppe før. Enkelte påstår at Dianas anheng har ørsmå smaragder langs kanten, som brosjen ikke har, sier Totland til minMote, og legger til:

– Dronning Mauds mor, dronning Alexandra, fikk flere slike smykker i bryllupsgave da hun i sin tid giftet seg med den daværende prinsen av Wales, og disse har siden prydet kvinnene i den britiske kongefamilien. Som Charles' hustru disponerer Camilla i dag flere smykker med Prinsen av Wales' våpenskjold - og det er helt naturlig. Kate vil nok overta mange av dem, når William en dag blir Prins av Wales, avslutter Totland.

Britene hisser seg likevel opp over at prins Charles andre kone bruker noe som ser ut som hans første kones juveler.

LES OGSÅ: Slik får du «Gossip Girl»-stilen på budsjett

LES OGSÅ: Slik bruker du neonfarger

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?