- Taushet kan bli til mistenksomhet

Hva har Slottet å vinne på å holde informasjon om kronprinsesse Mette-Marits garderobe så tett til brystet?

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Ved å ikle seg samme plagg som stilikoner som Kim Kardashian og moteredaktører som Anna Dello Russo, frir kronprinsessen til verdens motepublikum. Hun har bygget seg et image som «fashionista», og klærne hun bærer er en del av måten hun representerer oss på.

minMote har gått gjennom bilder av nesten alle Mette-Marits antrekk det siste året for å gi det norske folk et innblikk i hennes smak og stil. Oversikten er det nærmeste man kommer en omvisning i kronprinsesses garderobe.

Å identifisere opprinnelsen til plaggene Mette-Marit går med er ingen enkel oppgave, selv for oss såkalte moteeksperter. I kjølvannet av at kronprinsessen velger en så trendorientert fremtoning, følger det også en stor interesse for hennes klær. Når en tar kontakt med Slottet får en likevel aldri svar på hva kronprinsessen har på seg.

Er det slik at publikum ikke har rett til å vite noe om merkevalg når kronprinsessen representerer oss i offentlige sammenhenger? I så fall, hvorfor ikke? Slottet har lite å vinne på mystikken.

Kongehusets taushet kan fort bli til mistenksomhet. Har de noe å skjule? Tåler ikke pengebruken dagens lys? Får Mette-Marit store verdier i gaver fra ledende motehus, og fungerer hun som reklameplakat for disse i sitt virke som representant for Norge? Det er lett å problematisere når en ikke vet.

Mer åpenhet kunne ikke bare dempet spekulasjonene, men også bidratt positivt på andre områder. I 2012 har vår kommende dronning vist seg som en miljøbevisst trendsetter ved både å selge og ta i bruk gamle skatter fra garderoben. Med de miljøutfordringene verden står overfor, burde Slottet velvillig informere om kronprinsesse Mette-Marits engasjement for bærekraftig mote.

Ut fra vår oversikt kan vi slå fast at Mette-Marit helst pynter seg med hvite kjoler, høye hæler og Hollywood-bølget hår. At hun står på stilsikker grunn når hun representerer Norge er hevet over enhver tvil. Vi skulle imidlertid ønske Slottet kunne fremstå som like trygge.

Publisert:

Finn mer innhold om: