Pia Haraldsen i kveldens villeste naglesko

Pia Haraldsen (30) gjorde som Lady Gaga, Victoria Beckham og Madonna  har gjort før henne, og valgte sko uten hæl til åpningen av Oslo Fashion Week.

AV: MARCUS HUSBY OG MARTINE LUNDER

De norske kjendisene samlet seg mandag kveld i Oslo sentrum for å overvære åpningen av den norske moteuka, og kveldens mest oppsiktsvekkende sko satt på føttene til TV-kjendis Pia Haraldsen. TV-personligheten hadde på seg en av sesongens it-sko fra kjendisdesigner Jeffrey Campbell.

Sjekk resten av kjendisenes antrekk nedover i saken.

- Jeg måtte bare ha dem. De ser kanskje vonde ut å gå i, men det går faktisk helt fint. Egentlig er de litt villere enn min stil vanligvis er, men når det er Oslo Fashion Week er det lov å ta den litt ekstra langt, sier Pia Haraldsen, som ankom åpningen sammen med moren Jasmin Haraldsen.

Sko uten hæl ble først satt på motekartet av fotballfrue og fashionista Victoria Beckham i 2008, men har siden det blitt fast inventar i garderoben til eksentriske Lady Gaga. Popdronning Madonna har dessuten skaffet seg nøyaktig samme sko som Pia Haraldsen, og hadde dem nylig på seg på en bytur i Wien i Østerrike. Skoene har også blitt en gjenganger hos de største motebloggerne i Norge.

Prislappen ligger på 1700 kroner.

Modell og artist Mimi Blix hadde også kastet seg på trenden med hælløse sko på Oslo Fashion Week. Mens Pia matchet sine sko med en eksklusiv veske fra Chanel og jeans fra Topshop, valgte Mimi Blix skjørt fra Bik Bok og smykker fra danske Malene Birger.

- Jeg gikk forbi skoene i New York og klarte ikke la være å kjøpe dem. De er helt fantastiske, men litt vanskelige å holde balansen i, innrømmer Blix.

Espen Braata

En som hadde valgt langt dyrere sko var tidligere stortingsrepresentant og nå direktør i legemiddelindustrien Karita Bekkemellem. Hun hadde skodd seg med sko fra franske Christian Loboutin.

- Jeg fikk litt dårlig samvittighet da jeg kjøpte dem, men bestemte meg for at det skulle bli sommerens store utskeielse, sier Bekkemellem.

Espen Braata

Tone Damli Aaberge, artist og Hedda Skoug, moteblogger og stylist

Espen Braata

Tone Damli Aaberge trosset en kraftig forkjølelse og kom sammen med stylisten Hedda Skoug. De var begge kledd i klær fra danske Gestuz.

Charlotte Thorstvedt, TV-kjendis og artist

Espen Braata

Caroline «Fotballfrue» Eriksen, blogger

Espen Braata

Blogger Caroline Eriksen gledet seg til å se åpningsshowet på OFW for første gang.

- Jeg har ikke vært så flink til å delta på Oslo fashion Week tidligere, men i år skal jeg i alle fall få med meg åpningen, så får vi se om det blir noen flere visninger også, sier Eriksen.

Nadya Khamitskaya, «Skal vi danse»-danserinne

Espen Braata

«Skal vi danse»-Nadya Khamitskaya viste selv fram sine egne kjoler på åpningsshowet.

- Jeg har hatt så mye å kjøre med både baby, dansing og alt mulig annet, så jeg hadde nesten glamt at jeg skulle ha visning, strålte «Skal vi danse»-danserinnen.

Linnea Dahle, artist

Espen Braata

Ellen Arnstad, forlagsredaktør

Espen Braata

Tidligere Henne-redaktør Ellen Arnstad kom i glitrende paljettkjole og ny favorittveske fra Dior.

– Jeg kjøpte denne vesken før alle fikk den, smiler hun.

Elisa Røtterud, moteredaktør i Cosmopolitan

Espen Braata

Lise Karlsnes, artist

Espen Braata

Marte Krogh, kjendisfiolinist og Bertine Zetlitz, artist

Espen Braata

Noman Mubashir, programleder

Espen Braata

Ingrid Lorentzen, ballettsjef

Espen Braata

Per Sundnes, «Homsepatruljen»-medlem

Espen Braata

Mille-Marie Treschow og Victoria Treschow

Espen Braata

Mille-Marie Treschow og datteren Victoria Treschow hadde begge valgt klær fra norske TiMo, som Victoria selv har sagt hun kunne tenke seg å jobbe for når hun er ferdig med studiene i London.

- Jeg mener det er viktig å støtte norsk design, for mange av de norske desgnerne har faktisk utrolig bra ting å by på, sier Victoria.

Se minMotes Stilsikker-episode med Victoria her!

minMote kommer tilbake med flere antrekk fortløpende.

Hvordan var din opplevelse i dag?