Kjendismennene hylles for spesielle brillevalg

Programleder og Turboneger-bassist Thomas Seltzer (43) har sett ned på «brilleslanger» hele livet. Nå får han moteskryt for sitt eget brillevalg.

Den profilerte «Trygdekontoret»-programlederen har aldri før brukt hverken briller eller linser, men dukket plutselig opp med et par retro-inspirerte briller med tykk innfatning da VG møtte ham forrige uke. Seltzer har også hatt på seg brillene på «Trygdekontoret» denne uken. Til minMote forteller Seltzer at brillene er fra britiske Paul Smith, og at han mener de passer ypperlig til en som har jobbet mange år i NRK.

- Dersom brillene til NRK-mennene Herbjørn Sørebø, Per Øyvind Heradstveit og Arne Scheie hadde hatt seg, så hadde brillene mine vært resultatet, slår Seltzer fast.

Terje Bringedal

Film-inspirasjon

Modellen på brillene heter Worthworth, og Seltzer fikk først øye på dem i filmen «Tinker Tailor Soldier Spy» på skuespilleren Gary Oldman.

- Det er ikke så lenge siden jeg innså at jeg faktisk trengte briller, eller øyekrykker som jeg har kalt det med forakt hele livet. Jeg er jo en av dem som har sett ned på alle «brilleslangene», men nå måtte jeg faktisk innse at det var helt nødvendig. Og når jeg så Gary Oldman i briller synes jeg det så utrolig kult ut, så da ble det dem.

- Man kan eldes med verdighet, eller man kan gå rett i kjelleren. Jeg føler jeg har valgt å møtes på midten, fortsetter han.

Seltzer er ikke den eneste som har fått oppmerksomhet for brillene sine den siste tiden. Også kulturminister Hadia Tajik har skaffet seg et par frekke retro-briller, som høstet hyllest hos moteekspertene. De siste årene har dessuten retro-inspirerte briller kommet tilbake i motebildet, og både mannlige og kvinnelige fashionistaer har kastet seg over trenden - uten å nødvendigvis ha dårlig syn. Det har imidlertid aldri Thomas Seltzer vurdert.

- Foreløpig bruker jeg dem bare som lesebriller. Det finnes jo nok av hipstere som går rundt med briller uten styrke bare for å se kule ut, men det gjør altså ikke jeg. Jeg kan synke ganske lavt jeg altså, men der går grensen, avslutter Seltzer.

- Norges peneste

Moteredaktør i Cosmopolitan, Elisa Røtterud, er raus med karakteristikken av Thomas Seltzers nye briller - og Seltzer selv:

- Seltzer er Norges peneste mann. Brillene kler ham utrolig godt, og jeg smelter helt av hans kulturkapitalistiske dådyrlook, sier hun til minMote.

«Idol»-dommer Gunnar Greve (30) har også vist en ny look i de første audition-episodene på TV. Musikkmanageren ble nemlig sendt til optikeren av kona Helene Ree like før innspillingen, og kom hjem med to par briller. De eksklusive Ray Ban-brillene har han på seg på «Idol», mens Helene har lagt ned forbud mot de andre brillene utenfor kontoret.

- Jeg er så smal i ansiktet, så jeg ser egentlig komisk ut i nesten alle typer briller. Men disse er jeg veldig fornøyd med, og de var ikke akkurat billige heller, så jeg satser på å beholde dem en stund, ler «Greven».

Frode Hansen

Får brille-skryt

Den spesielle brilleinnfatningen går dessuten rett hjem hos kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby. Jan Thomas underviser for tiden Synsam-ansatte i brille-styling, og mener Thomas både Seltzer og Greve fortjener terningkast seks for brillevalgene.

- Gunnar Greve blir faktisk kjekkere med briller. Hva slags briller man velger har utrolig mye å si for hvordan man framstår som person og hva man utstråler, og Gunnars briller forteller med at han er en aktuell og moderne mann. Han følger virkelig med på hva som gjelder nå, i tillegg til at brillene passer perfekt til ansiktsformen hans, sier kjendisstylisten, som også applauderer Thomas Seltzer:

- For meg er han en skikkelig «mannemann», som ikke er særlig glamorøs. I tillegg har han en litt mørk form for humor, og tuller og fjaser mye med folk - derfor ville det blitt veldig påtatt om han valgte en tullete og morsom brille. I stedet han han valgt en ganske konservativ brille som gjør at han framstår som mer seriøs. Dessuten har han valgt helt riktig brille til sitt ansikt. Fantastisk!

- Utstråler troverdighet

minMote-leder Sonia Huanca Vold roser Seltzer og Greve for å velge iøynefallende briller i stedet for linser.

- Både Gunnar og Thomas har ansikt til å bære så markante og iøynefallende briller. Dette er både trendy og tiltrekkende. De kunne valgt linser, så det er tydelig at de er fornøyde med brillevalget selv også - med god grunn, sier hun og fortsetter:

- Begge har roller i tv-ruta som krever at de fremstår som menn med trodverdiget og tyngde . Og med sorte briller hvilende på nesa, utstråler de nettopp dette. At brillene er så store viser også at de ikke er konservative, men humoristiske og moderne i sin smak.

Greve forteller at han måtte få hjelp i brillebutikken til å finne de perfekte brillene, men at ikke alle synes «Idol»-brillene er like fine som han selv.

- Jeg fikk faktisk en kommentar på at jeg lignet på en Nåså, sier Greve, og sikter til den kjente karakteren som skifter personlighet ved alkoholinntak fra «The Julekalender».

- Men det går fint det altså. Bare jeg ikke blir en riks-Nåså.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?