Antrekket til NRKs nye «hallo-dame» skapte storm på Twitter

FRISKT PUST: Moteekspert Marianne Jemtegård mener Hilde-Yvonnes friske fredagsantrekk, er akkurat det NRK trenger. Foto: Skjermdump fra Twitter (innhentet tillatelse)

Da Hilde-Yvonne Smelror (32)  dukket opp på TV-skjermen iført en sort og gul topp, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Hun ble sammenlignet med både «Star Trek» og «Kill Bill». Mens vi er vant til å se NRKs kanalverter i lite oppsiktsvekkende antrekk, kom kanalens nyeste tilskudd Smelror som et friskt pust fredag kveld.

På Twitter la mange merke til Smelrors knallgule og sorte antrekk, og det ble kjapt dratt paralleller til «Star Trek»-karakteren Spock og den karakteristiske «Kill Bill»-drakten til Uma Thurman.

Håret var klippet i en firkantet frisyre med pannelugg og øynene var markerte med buet eyeliner.

SPOCKY: Flere Twitter-brukere sammenlignet fredagens NRK-antrekk med rollefiguren Spock i filmen Star Trek. Foto: Getty Images

«Nyansatt hallodame på NRK, hentet direkte fra Star Trek.» skriver @gerhardmork

«Jøss, hun fra Kill Bill har begynt å jobbe som hallodame på norsk tv.» skriver @Freddykjensmo

«Kudos til Hilde Yvonne Smelror som kjører Spock-a-like som kanalvert i dag. Fredagskvelden sin det. #startreck» skriver @hannehoftun

- Gøy å skille seg ut

Når MinMote ringer Smelror mandag morgen, tar hun det hele med et stor smil.

- Jeg har fått med meg at det ble oppmerksomhet i sosiale medier, og tar bare dette med et smil! Det er alltid hyggelig med tilbakemelding fra våre seere, og dette viser jo at folk ser på NRK1 på fredagskvelden, sier Smelror til MinMote.

Hilde-Yvonne kan fortelle at toppen er fra kleskjeden Zara, og at den ble plukket ut sammen med NRKs egen klesdesigner, uten noen spesiell baktanke.

SAMMENLIGNING: Det var flere som la merke til kanalvertens antrekk og flere assosisierte det med det velkjente kostymet til Uma Thurman i Kill Bill-filmene. Foto: NTB Scanpix

- Ingen av oss hadde «Star Trek» eller «Kill Bill» i tankene, men jeg ser at toppen og luggen min kan gi noen morsomme assosiasjoner. Når jeg vet hvor populært «Star Trek» er, så er dette bare stas, sier Smelror som innrømmer at hun synes det er gøy å skille seg ut.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal ha på meg under neste sending, men det blir neppe et plagg som vil skape like mye oppmerksomhet.

- NRK har godt av det

Moteekspert og TV-personlighet Marianne Jemtegård, mener Smelrors eksperimentelle stil er akkurat det NRK trenger.

- Hilde-Yvonne «kicket ass» på TV-skjermen i helgen, og det er bare gøy at folk reagerer. Det viser at det er ekstremt viktig hva man har på seg. Den trause statskanalen NRK har godt av noe nytt og spennende, sier hun.

- «Colourblocking», som Smelror prøvde seg på, kan være litt vanskelig på skjermen, og antrekket tok muligens fokuset vekk fra formidlingen av innholdet. Når det er sagt, hvorfor ikke ligne på en superheltinne når man kan, sier Jemtegård lattermildt.

Publisert:

Finn mer innhold om: