Få fram brunfargen før festen

Sommerens brunfarge er borte for lenge siden, og mangke kvier seg for å vise fram gusten vinterhud i festkjolen. Se hvordan du får glødende hud i en fei med et naturlig resultat.

Mari Glans
Publisert:

Huden holdes for det meste skjult i varme vinterklær på denne tiden av året, derfor må det gjerne litt forarbeid til når huden plutselig skal blottes under festkjolen. Her er stegene som gir huden gløden tilbake.

Peeling og fuktighet

Gi kroppen en skikkelig skrubb dagen før festen. Det fjerner døde hudceller og får opp blodsirkulasjonen, i tillegg til å gi en glattere hud som lettere klarer å trekke til seg fuktighet. Fuktighet er nemlig det viktigste punktet om du vil ha en vakker hud til festen. Om huden er tørr, ser den ikke bra ut og det er i tillegg nærmest umulig å bruke selvbruner eller andre produkter som gir farge uten å få et skjoldete resultat.

Etter peelingen bør du derfor smøre deg inn med en rik fuktighetskrem slik at huden får all fuktigheten den trenger. Typiske problemområder som albuer og knær kan gjerne smøres inn med en enda rikere salve. Tørre albuer ser ille nok ut i seg selv, men om du i tillegg skal bruke selvbruning vil tørre områder trekke mer farge og skape skjolder.

Alt du trenger til festsesongen!Den ultimate partyguiden

Selvbruning

Selvbruning er den enkleste, sunneste og billigste måten å få en rask brunfarge på. Men det gjelder å få et godt resultat for å ikke ødelegge hele inntrykket. Velg om du vil ha en vanlig selvbruning, eller om du vil ha en fuktighetskrem som gir gradvis farge. Med vanlig selvbruning holder det vanligvis med ett lag, om man da ikke ønsker å bli veldig brun. Kremen som fungerer gradvis bør smøres på hver dag i noen dager i forveien for å oppnå den samme fargen. Det finnes også forskjellige varianter og mørkhetsgrader å velge mellom, vi har testet selvbruningskremer for å finne ut hvilke som fungerer best. Resultatet finner du her!

Og for å få et perfekt resultat, bør du lese vår selvbruningsguide for perfekt selvbruning før du setter i gang!

Ellers er en professionell spraytan en god løsning om du vil bli brun til en spesiell anledning. Det får du gjort hos egne spraytan-salonger og hudpleiesalonger, og det koster vanligvis fra kr 300 og oppover.

Andre alternativer

Det finnes andre løsninger for deg som ikke liker selvbruningskremer. Et enkelt og greit alternativ til selvbruning er bodylotion med farge, som gir umiddelbar brunfarge og vaskes rett av igjen etterpå. Du slipper både skjolder og lukten av selvbruning, i tillegg krever det ingen forberedelser og kan smøres på like før du skal på festen.

En annen ting man kan tenke på om man føler seg blek, er valg av farge på kjolen. Det er en kjent sak at sorte kjoler gjør at huden framstår lysere, mens hvite kjoler gjør at man ser brunere ut. Å bruke farger som skaper mindre kontrast til huden vil gjøre at fargeforskjellen ikke blir like tydelig.

Slik ordner du håret før festen!De fineste festfrisyrene

Relevante artikler videre:

Leter du etter festkjolen?Velg pudder og sort til julebordet!

Se minMotes favoritter!Se hva redaksjonen ønsker seg denne måneden

Ny kjolefavoritt!Kjendisene elsker Victorias kjoler

Stilguide for menn!Slik bør gutta kle seg

Publisert: