Iselin Steiro med catwalk-comeback

COMEBACK: Iselin Steiro gjorde catwalk-comeback under moteuken i Paris. Her er hun i fullt antrekk fra det franske motehuset Givenchy.
COMEBACK: Iselin Steiro gjorde catwalk-comeback under moteuken i Paris. Her er hun i fullt antrekk fra det franske motehuset Givenchy. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Den norske supermodellen overrasket under moteuken i Paris.

Paris Fashion Week er i gang for fullt, og det har selvfølgelig skjedd flere oppsiktsvekkende ting under moteuken. Vi har allerede sett den elleville visningen til Balenciaga, som har tatt helt av i sosiale medier. Her fikk vi også se en norsk, fremadstormende modell blant de mange stjernene: Inti Wang.

Men det var også flere nordmenn som hadde tatt turen til den franske hovedstaden for anledningen. Den norske supermodellen Iselin Steiro gjorde nemlig comeback på catwalken.

Under visningen til det anerkjente motehuset Givenchy dukket Iselin Steiro opp blant de mange modellene. På Instagram skriver Steiro at «det var en vakker visning å returnere til catwalken for. Kolleksjonen, lokalet, musikken og antrekket», skriver modellen før hun avslutter på følgende vis: «Tusen takk for magien.»

COMEBACK: Supermodellen var tilbake på catwalken for første gang på mange år under moteuken i Paris.
COMEBACK: Supermodellen var tilbake på catwalken for første gang på mange år under moteuken i Paris. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Steiro ble oppdaget i London i 1999, og gikk sitt første catwalkshow i 2003. Siden den gang har hun jobbet med de største motehusene i verden og prydet utallige magasinforsider.

Fortsatt etterspurt

Eier av modellbyrået Team Models, Eivor Øvrebø, hadde nettopp snakket med Steiro på telefonen da MinMote tok kontakt mandag morgen.

– Hun synes det var veldig hyggelig og var fornøyd med showet, men nå skal hun hjem igjen til det vanlige livet og gleder seg til det.

– Hvordan er det å se henne tilbake på catwalken?

– Det er veldig hyggelig at hun gjør et show en gang iblant. Iselin har alltid foretrukket foto, men hun synes det er stas å gå på catwalken en gang iblant.

SKEPTISK: Manager Eivor Øvrebø tror ikke Iselin Steiro blir fast inventar på moteukene fremover.
SKEPTISK: Manager Eivor Øvrebø tror ikke Iselin Steiro blir fast inventar på moteukene fremover. Janne Møller-Hansen

Til tross for at Steiro har prioritert studiene og arkitektdrømmen de siste årene, er hun fortsatt like etterspurt ifølge Øvrebø.

– Hvorfor nå?

– For det første er hun er selektiv på hvilke jobber hun vil gjøre, men dette var en designer og en kolleksjon som det fristet å være med på. Og ikke minst passet det inn i kabalen. Hun er allerede på vei hjem igjen nå for å si det sånn.

– Får vi se mer av Iselin Steiro på catwalken fremover?

– Tror nok ikke det blir noe hun gjør så mye av, men en og annen gang når det passer. Hun jobber til daglig som arkitekt og gjør det bra, det har hun jobbet hardt for å oppnå, så det er det hun prioriterer.

Steiro ble kåret til Norges best kledde kvinne i 2016, og et par år tidligere ble det kjent at hun tronet overlegent på listen over de mest pengesterke i den norske motebransjen. Steiro er gift med lege og skuespiller Anders Danielsen Lie.

De siste årene har hun kombinert modellkarrieren med arkitektstudier og mammalivet. I januar ble Steiro ferdigutdannet, til daglig jobber hun hos Element Arkitekter og underviser ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Gjensynsglede

Flere har delt bilder og klipp av Steiro på catwalken med lovord om modellens comeback.

Blant dem er motedirektør hos Harper's Bazaar USA, Nicole Fritton. I kommentarfeltet har sjefredaktør i samme blad Samira Nasr uttrykt gjensynsgleden med et dryss av hjerter.

Hvordan var din opplevelse i dag?