Nicolas Ghesquière går hardt ut mot Donald Trump

FAVORITT: Nicolas Ghesquière (i midten) er en av verdens mest kjente motedesignere, og er en favoritt blant kjente fjes. Her sammen med Alicia Vikander, Léa Seydoux, Michelle Williams og Jennifer Connelly. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Motedesigner hos luksusmerket Louis Vuitton tar avstand fra den amerikanske presidenten.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Nicolas Ghesquière, som er kreativ leder for damelinjen hos Louis Vuitton, får det klart fram at han ikke har tette bånd til Donald Trump i sitt nyeste Instagram-innlegg.

Han skriver at han er en motedesigner som nekter å bli assosiert med den amerikanske presidenten, og tagger med #trumpisajoke og #homophobia.

Bildet er coveret til Evelyn Thomas' singel «High Energy» fra 1984, som blant annet er en del av samlealbumet «Gay Classics, Volume 1: Ridin' the Rainbow».

Innlegget kom tre dager etter at Trump åpnet Louis Vuittons nyeste fabrikk i Texas. Han var invitert av LVMH-sjef Bernard Arnault, som eier Louis Vuitton og en rekke andre luksusmerker. Arnault er Frankrikes rikeste mann, og var en av dem som fikk kritikk da de donerte milliarder av kroner for å gjenreise Notre-Dame etter brannen.

Innlegget til Ghesquière har blitt applaudert av mange innen motebransjen, skriver New York Times. Avisen nevner blant andre designer Giambattista Valli og kjendisstylist Karla Welch.

– Det er en ganske radikal handling fra en designer, som er blant de mest kjente i bransjen, å gå imot arbeidsgiveren sin offentlig, skriver den amerikanske avisen og peker på at Arnault er en av Frankrikes mektigste menn.

LOUIS VOOO-TON: President Donald Trump har også blitt latterliggjort i sosiale medier for å uttale Louis Vuitton feil. Her holder han en veske fra luksusmerket foran Louis Vuittons administrerende direktør Michael Burke og LVMH-topp Bernard Arnault under et besøk på fabrikken i Texas. Foto: Jonathan Ernst/Reuters.

Ifølge The Independent førte Donald Trump sitt besøk på Louis Vuitton-fabrikken til at «Grab Your Wallet», svartelistet alle luksusmerkene til LVMH-gruppen. «Grab Your Wallet» er en gruppe som får shoppere til å boikotte selskaper som er assosiert med Trump-familien.

Business of Fashion skrivet at Louis Vuitton foreløpig ikke har kommentert saken.

Publisert: