Louis Vuitton trekker Michael Jackson-kolleksjon

MOTEVISNING: Selv om visningen foregikk i Paris, var catwalken gjort om til en gate i New York inspirert av musikkvideoen til Michael Jacksons «Billie Jean». Foto: Reuters

Designer Virgil Abloh (38) hyllet avdøde Michael Jackson i sin kolleksjon for Louis Vuitton. Nå trekker merket kolleksjonen etter overgrepsanklager mot popstjernen.

Malin Gaden
Publisert:

Med en storslått kolleksjon hyllet herredesigner Virgil Abloh popstjernen Michael Jackson med en egen kolleksjon.

Nå trekkes deler av kolleksjonen, som betyr at den vil ikke bli produsert, ifølge Fashionista.

Hovedinspirasjonen bak kolleksjonen var popikonet Michael Jackson som også er kjent for sine ikoniske sceneantrekk.

Etter at HBO-dokumentaren «Leaving Neverland» ble sluppet har reaksjonene ikke latt vente på seg. I dokumentaren skildrer Wade Robson og James Safechuck overgrep de hevder popkongen begikk mot dem fra de var 7 og 10 år gamle.

Nå fordømmer Louis Vuitton og designer Virgil Abloh alle former for overgrep og utnytting av barn, vold og brudd på menneskerettigheter i et intervju med WWD.

Videre hevder motehuset at de ikke kjente til innholdet i dokumentaren.

– Vi finner påstandene i dokumentaren dypt bekymringsverdige og forstyrrende, sier Louis Vuitton-sjef Michael Burke til Fashionista.

DESIGNER: Virgil Abloh gikk på catwalken etter showet og takket for applausen i januar. Foto: AP

Under Paris Fashion Week Mens i januar gikk Louis Vuitton-modellene med blazere med brede skuldre, glitrende hansker, loafers og krystallbroderte jakker. Catwalken var også inspirert av musikkvideoen til «Billie Jean». På noen av plaggene var også Michael Jacksons føtter avbildet.

Mange av antrekkene i begynnelsen av showet var ensfarget fra topp til tå enten i grå eller beige, men etter hvert kom det mer og mer farger inn i bildet, hovedsakelig i form av lilla og rødt – som var noen av de mest brukte fargene til Jackson.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.