Alt om Jennys selvlagde brudekjole: - Helt magisk

GIFT: Thomas Gullestad og Jenny Skavlan poserte for fotografene etter vielsen. Foto: Frode Hansen / VG

Jenny Skavlan (27) designet brudekjolen sin av gamle blonder og ny silke, sammen med kunstnermoren Janicke Ebbing.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Det har vært knyttet store forventninger til designinteresserte Skavlans brudekjole. Stilikonet har holdt kortene tett til brystet i forkant av årest største kjendisbryllup, og før vielsen viste hun endelig frem kreasjonen som foregikk i et ombygget industrilokale på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo.

En rekke kjendiser fra mote- og underholdningsbransjen var til stede i bryllupet, blant annet skuespiller Pia Tjelta, programleder Fredrik Skavlan og NRK-profil Live Nelvik.

MinMote.no - Norges største moteside

- Jeg har jobbet med brudekjolen i et halvt år, sier Skavlan til MinMote på vei inn til vielsen.

VINTAGE-BLOMSTER: Blomsterapplikasjonene er hentet fra en vintage-kjole Jenny fant på Fretex. I ørene har hun trendy, små øredobber. Foto: Frode Hansen / VG

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold er over seg av begeistring.

- Hun er slående vakker. Kjolen er helt magisk – den kunne ikke vært finere! Den sarte overdelen er det mest fantastiske ved den. Det er virkelig en kjole med sjel slik Jenny sa hun ønsket seg.

Mens brugdommen varkledd i luksusdesign signert Tom Ford, er brudekjolen designet av Jenny Skavlan og hennes mor Janicke Ebbing. Den er også sydd av dem i samarbeid med skredderen Kari Evjan fra Syco.

- Jeg kjenner moren til Jenny fra før, så det er gjennom henne jeg har blitt kjent med Jenny. De har satt sammen overdelen sammen hjemme, mens jeg har gått over i etterkant og gjort siste finish. Det har vært en veldig koselig prosess, forteller Evjan til MinMote.

ÅPEN RYGG: Den delikate kjolen hadde en avrundet åpning i ryggen. Foto: Frode Hansen / VG

Detaljene på kjolen er hentet fra en vintage-brudekjole, mens resten er designet og sydd for anledning av silke kjøpt i London.

- Det er crepe de chine, gamle blonder og små bånd. Den øverste delen av kjolen er blomster festet på en nettingbunn, forklarer Evjan, som er svært fornøyd med resultatet:

- Jenny ser strålende ut. Denne kjolen er veldig Jenny. Den fremhever akkurat det hun har lyst til å vise og tar frem det beste ved kroppen hennes, sier hun.

Sminken har blitt lagt av Tone Damlis faste makeup-artist AG Starheim, som jobber i salongen Gevir.

De hvite perleblomstene fra buketten er også blitt brukt som hårpynt.

BEAUTYSHOT: Naturlig sminket, med lange dådyrvipper, brune øyneskyggetoner og en frisk lipgloss. I ørene hadde Jenny perler og diamantpynt, mens håret var pyntet med hvite perleblomster fra brudebuketten. Det er gammel victoriansk skikk med blomster i håret. Foto: Frode Hansen / VG
Publisert: