Gwyneth Paltrow lanserer «norsk» kolleksjon i dag

Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrows norske designsamarbeid med byTiMo slippes i dag - uten de store overraskelsene.

Gwyneth Paltrow Pia Tjelta

INSPIRERT AV TJELTA: Gwyneth Paltrow likte Tjelta-designet og bestemte seg for å lage eget GOOP-design for byTiMo. Foto: Getty Images

Gwyneth Paltrow Pia Tjelta

EGET DESIGN: På bryllupet til Jenny Skavlan og Thomas Fingern Gullestad, var Tjelta iført sitt eget byTiMo-design. Foto: Frode Hansen/VG

Tidlig i vår ble det kjent at Hollywood-skuespilleren Gwyneth Paltrow hadde laget en ny kleskolleksjon i samarbeid med det norske merket byTiMo og Pia Tjelta, etter at hun falt pladask for en av kjolene Tjelta hadde laget med byTiMo.

Kolleksjonen skal være eksklusiv for Paltrows livsstilsnettsted Goop, og det hele lanseres i dag. I USA har kjolene allerede blitt publisert på Glamour.com, og også på Instagram kan man se deler av kolleksjonen:

Exclusive: Gwyneth Paltrow's Latest Goop Collab Has the Perfect Right-Now Dress

Kolleksjonen er inspirert av kjolene fra samarbeidet mellom Pia Tjelta og byTiMo, som har vært en stor suksess i Norge. Bildene viser at flere av kjolefasongene fra de tidligere Tjelta-kolleksjonene er tilbake. I tillegg skal kolleksjonen inneholde noen få cashmir-plagg - blant annet viser bildene et oversized skjerf i sorte og grå striper.

– Fine, men for like

MinMote-leder Martine Lunder mener Paltrow-kjolene er fine - men nesten prikk like kjolene man har sett før, fra designersamarbeidet mellom Pia Tjelta og byTiMo.

– Det er noen nydelige kjoler her, som passer både til sensommeren og utover høsten for oss her i Norge. Kjolene fra Pia Tjelta byTiMo er superfeminine med de små puffermene og blomsterprintet, samtidig som snittet framhever de kvinnelige formene – men det er jo ikke noe nytt, sier hun og fortsetter:

- Det virker som det eneste nye i denne kolleksjonen, når det gjelder kjolene, er printet – som strengt tatt heller ikke er så forskjellig fra det vi har sett før på Pia-kjolene. Så det Gwyneth har gjort er jo først og fremst å sette navnet sitt på kjoler hun synes var fine.

Lunder tror dessuten dog det er kjolene som blir salgsvinneren på Goop.

– Jeg er spent på å se resten av cashmir-plaggene, men det ene skjerfet jeg har sett var rett og slett litt kjedelig og lite eksklusivt seende ut, på tross av oversize-grepet. Nok en gang tipper jeg det er Pia Tjeltas kjoler som blir den store hiten her, sier hun.

Kjendis-suksess

I Norge har allerede Tjelta-kjolene gått sin seiersgang - til tross for skyhøye priser. Særlig har kjendisene kastet seg over dem.

Kronprinsesse Mette-Marit har brukt flere av kjolene på offisielle arrangementer, skuespilleren Lena Kristin Ellingsen giftet seg i en spesialdesignet kreasjon, i tillegg til at kjolene var fast inventar på kjendissbryllup. Design-samarbeidet har også fått kritikk for de stive prisene.

Les også:Derfor er Tjeltas designsamarbeid over

Pia Tjelta

KONGELIG MOTE: Mette-Marit har blitt fotografert i minst tre av kjolene designet av Pia Tjelta for ByTiMo. Foto: NTB scanpix

Pia Tjelta

IT-JENTE: Hanneli Mustaparta regnes som et internajsonalt stilikon, og ble sett i flere av Pia Tjeltas kjoler. Foto: NTB scanpix

Pia Tjelta

BRYLLUPSGJESTER: Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord i bryllupet til Jenny Skavlan og Thomas Gullestad. Skarbø og Tjelta var iført kjoler fra Pia Tjelta ByTiMo. Foto: NTB scanpix

Pia Tjelta

BRUDEKJOLE: Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa giftet seg i fjor sommer. Bruden bar en spesialdesignet silkekjole fra Pia Tjelta ByTiMo. Foto: NTB scanpix

Hvordan var din opplevelse i dag?