Ukjent norsk luksusdesigner: Nina selger kjoler til arabiske prinsesser

Camilla Bjørn
Publisert:

LONDON (minMote) Norske Nina Naustdal (30) er idrettsjenta som ble luksusfrue i London. Nå markerer hun seg i storbyen som designer for jetsettere og arabiske prinsesser.

Et par høyhælte steg fra varemagasinet Harrod's, i den lille eksklusive handlegaten Walton Street, ligger Oslo-jentas butikk, kontor og visningsrom, hvor hun det siste året har drevet motemerket Nina Naustdal.

Herfra selger Naustdal et fargerikt utvalg dristige party- og såkalte «red carpet gowns» drysset med håndpåsydde Swarovsky-krystaller, blonder, høye splitter og dristige utringninger.

På salgsdisken i butikken ligger en skrytemappe med presseklipp, deriblant fra sosietetsbladene Hello og OK! hvor Naustdals kjoler har dukket opp i ulike reportasjer de siste ukene.

– Jeg har aldri vært redd for å putte meg selv i nye, krevende situasjoner eller konkurranser. Det kan jeg takke idretten for, sier Nina, som drev med friidrett fra hun var 7 til 18 år for Bul IL.

Etter videregående gjennomførte hun Fashion designutdannelse på Esmod i Oslo, før Nina flyttet til London.

Etter er par leveår med reising, moro og fashion-kurs traff hun hedgefundmegleren Joseph og forelsket seg. Syv år senere har paret barna Leah (4), Alexa (2) og Noah (1), et hus i Chelsea samt bosted i Monaco (hvor mannen har sitt hedgefond) og syv chihuahuahunder!

– Vi reiste mye de første årene sammen. Etter hvert som Joseph og jeg etablerte familie og ting falt på plass her i London, fant jeg ut at det var på tide å lansere mitt eget motemerke, forklarer Naustdal.

minMote treffer henne på en lokal kafé. Det pøsregner utenfor, men Nina glitrer – bokstavelig talt. En skinnende blå Hermès Brikin-bag i krokodilleskinn ligger henslengt på nabostolen. Og når hun gestikulerer om livet i London er det umulig ikke å glane på den 10-karats store diamanten på høyre ringfinger.

Leieavtale på 10 år

Moteplanene falt for alvor på plass da hun i fjor sikret det eksklusive butikklokalet i Walton Street (leieavtalen er foreløpig på 10 år).

Sjekk ut hjemmesiden til Nina Naustdal her!

- Jeg tenkte nå kjører jeg på! Jeg satte sammen et godt team og førte opp et atelier i London hvor alt fortsatt produseres. Første kolleksjon i fjor vår, var på 20 kjoler med lager i butikken. Siden har det gått av seg selv, sier Nina.

Butikken, som bærer Naustdals navn med store gullbokstaver utenfor, åpnet 5. mai i fjor. Couture-kjolene ligger mellom 20 000 og 40 000 kroner, alt ettersom om de lages på bestilling.

– Mesteparten av kundene er fra Midtøsten. De liker couture-kjoler som det kun finnes et eksemplar av, og elsker den stoppeffekten kjoler som er overlesset med detaljer gir. Flere av kundene er prinsesser fra Midtøsten. De er veldig hyggelige og vet hva de vil ha.

Andre unge designspirer kjemper for å skaffe seg investorer og oppmerksomhet. Takket være egenkapital kan Naustdal drifte og ekspandere uten foreløpige bekymringer.

Siden oppstarten har labelen gått fra å selge couture-kjoler til å inkludere brudekjoler, juveler, pels, jakker, sko og tilbehør samt en ready to wear-kolleksjon.

Neste steg er å åpne en butikk i Dubai.

– Når man starter en bedrift må man investere mye kjærlighet, tid og penger. Men ingenting gir meg mer enn å se fornøyde kunder i kjolene mine, sier Naustdal, som ikke har noen andre eksterne investorer.

– Mannen min støtter meg veldig mye. Vi er forståelsesfulle og respekterer hverandre. Og når vi har tid sammen er vi opptatt av at det er kvalitetstid. Jeg føler det er blitt sterkere med årene, legger Nina til.

I skrivende stund har hun ingen konkrete planer for å lansere klærne sine i Norge.

– Men jeg er norsk og det hadde vært stas å få se nordmenn i klærne mine!

– Er livet ditt glamorøst?

– Når man er bosatt i London, får reise såpass mye som jeg gjør og stadig møte fantastiske folk gjennom jobb, og atpåtil ha fantastiske barn, syv hunder og en ektemann som elsker og støtter meg, så vil jeg si, ja – livet mitt er glamorøst, sier Naustdal.

Hun har kontakt med norske venner og er svært nær familien sin, men er ikke del av noen utpreget norsk miljø i hovedstaden.

– Hva inspirerer deg?

– Alt! Reising, kunst og møter med forskjellige kulturer. Vi drar straks nedover til Monaco for Grand Prix der nede og senere Cannes filmfestival. Det er gøy å være der når det er en morsom miks med folk. Men jeg har beina godt plantet på jorden og en del av den overfladiske kulturen interesserer meg ikke så mye.

Vil kle Dorthe og Mette-Marit

Nina Naustdal er ikke i tvil om hvilke kjendiskvinner hun aller helst kunne tenke seg å ikle sine egne kjoler.

- Dorthe Skappel og Mette-Marit! De er begge sinnssykt flotte og classy damer. Å få se en av dem i en av mine

designes hadde vært en kjempeære!

Naustdal har ikke helt oversikten over norske kjendiser, men mener Dorthe bare blir flottere og flottere.

– Hun hadde vært slående i en av de glitrende couture-kjolene mine. Med hennes sterke utstråling og tilstedeværelse hadde det vært en helt sinnssyk flott kombinasjon.

Publisert:

Finn mer innhold om: