Seks høydepunkter fra New York Fashion Week

DE HOTTESTE MODELLENE: Jourdan Dunn (andre fra venstre), Karlie Kloss, Kendall Jenner og Gigi Hadid var noen av modellene som gikk nedover catwalken for designeren Diane Von Furstenberg denne uken. Foto: Getty Images

NYFW er over for denne gang, og vi kan se tilbake på overraskende kolleksjoner, freshe sminkelooks og superkjendiser på første rad. Her er de ultimate motehøydepunktene.

Publisert:

Moteuken i New York blir betraktet som en av de viktigste ukene for de store designerne, og mange av «ready to wear»-antrekkene som vises nettopp her blir ofte toneangivende for neste sesongs trender. Mens Victoria Beckham overrasket med sterke farger, og Jenny Skavlans kusine gikk for Givenchy, fikk Kanye Wets Yeezy-kolleksjon diss i sosiale medier.

Sjekk de viktigste øyeblikkene fra moteuken under:

Bohemsk glamour: Reem Acra

NYFW Reem Acra

Fra Reem Acras visning under New York Fashion Week. Foto: Getty Images

NYFW Reem Acra

Fra Reem Acras visning under New York Fashion Week. Foto: Getty Images

NYFW Reem Acra

Fra Reem Acras visning under New York Fashion Week. Foto: Getty Images

NYFW Reem Acra

Fra Reem Acras visning under New York Fashion Week. Foto: Getty Images

Designeren Reem Acras visning denne uken ga oss en følelse av bohemsk glamour. Designerens kreasjoner var både delikate, utfordrende og kontrastrike – med en blanding av tekstur, materialer, stiler og farger. En favoritt blant visningene - som får oss til å glede oss til vår og sommer!

Les også: New York Fashion Week: Åtte øyeblikk vi aldri glemmer

Toppede lag: Supermodellene på DVF og Marc Jacobs

HETE NAVN: Supermodellene Jourdan Dunn (andre fra venstre), Karlie Kloss, Kendall Jenner og Gigi Hadid backstage under Diane Von Furstenberg-visningen denne uken. Foto: Getty Images

De heteste modellene i bransjen stjal showet under Diane von Furstenbergs visning denne uken. Karlie Kloss åpnet visningen og Gigi Hadid avsluttet showet – og mellom de to supermodellene spradet Kendall Jenner, Victoria’s Secret-englene Irina Shayk og Lily Aldridge, Gigis søster Bella Hadid og Jourdan Dunn nedover catwalken.

NYHETER

Designerkjoler og høy glam-faktor: Supermodellene strålte på parfyme-prisutdeling

NYFW Marc Jacobs

Kendall Jenner for Marc Jacobs. Foto: Getty Images

NYFW Marc Jacobs

Adriana Lima for Marc Jacobs. Foto: Getty Images

NYFW Marc Jacobs

Bella Hadid for Marc Jacobs. Foto: Getty Images

NYFW Marc Jacobs

Joan Smalls for Marc Jacobs. Foto: Getty Images

Da Marc Jacobs viste frem en USA-inspirert kolleksjon noen dager senere deltok flere av de samme supermodellene under visningen. Kendall, Bella og Irina slo følge med ikoniske Adriana Lima, Joan Smalls nedover catwalken, som var utformet som en rød løper.

Har du sett? Viste peniser på catwalken

Utfordret idealene: Modeller med Downs syndrom, bionisk arm og plus size-kurver

NYFW Nye standarder

Madeline Stuart for Henrik Vermeulen. Foto: Getty Images

NYFW Nye standarder

Beth Ditto for Marc Jacobs. Foto: Getty Images

Australske Madeline Stuart (18) er en av modellene som er med på å bryte ned skjønnhetsidealene i bransjen. Modellen, som har Downs syndrom, har landet flere modellkontrakter den seneste tiden, og denne uken gikk hun nedover catwalken for designeren Hendrik Vermeulen.

Vermeulen var dog ikke den eneste designeren som anvendte utradisjonelle modeller under moteuken. FTL Moda benyttet kun modeller med ulike handicap under sin visning – blant annet modellen Rebekah Marine, som har en bionisk arm. Ikke minst sendte Marc Jacobs den formfulle «The Gossip»-sangeren Beth Ditto nedover catwalken – et friskt pust mellom de slanke supermodellene vi er vant til å se.

Les også: Plus size-modellen Tess Holliday signerte en gjev modellkontrakt

Fresheste look: Håret og sminken på DvF

dvf ss16

Diane Von Furstenberg spring/summer 2016. Foto: Getty Images

dvf ss16

Kendall Jenner for Diane Von Furstenberg spring/summer 2016. Foto: Getty Images

Blant stramme hestehaler og strenge midskiller var det befriende å se Diane Von Furstenbergs modeller komme nedover catwalken med store krøller og Hawaii-blomster i håret. Den anerkjente make up-artisten Pat McGrath sto bak sminkelooken, som besto av blå øyenskygge på øyelokket, og grønn øyenskygge under. Moteukens desidert fresheste look! Vi fikk umiddelbart lyst til å ta fram krølltangen og sminke øynene i pasteller.

«Floppen»: Kanye-visningen

untitled link

Kanye West kuppet moteuken med sin overraskende visning, men reaksjonene var kanskje ikke helt som musikeren og designeren forventet. Ikke bare reagerte mange på at flere andre designere ble nødt til å flytte sine visninger til andre dager, men Wests absurde kleskolleksjon falt heller ikke i spesielt god jord blant fansen. Ukens flopp rett og slett.

Kjendisene på første rad

PÅ KANYE-VISNING: Anna Wintour satt på første rad med Kim Kardashian som gjemte babymagen med lille North West på fanget. Kardashian-søsteren Khloe satt ved siden av og Kendall Jenner på raden rett bak. Foto: Getty Images

Det er ikke bare på catwalken det skjer – under de store visningene er stjernene på første rad nærmest like interessante.

På Kanyes Yeezy Season 2-visning satt de nærmeste familiemedlemmene på første rad, sammen med den ikoniske moteredaktøren Anna Wintour og Givenchy-designer Riccardo Tisci.

NYHETER

Gravide Kardashian på Rihannas fest i frekke Kanye-støvletter

De eksklusive plassene er reservert til de aller største stjernene og til sentrale aktører i motebransen, her sitter du for å se og definitivt for å bli sett. Da Philip Lim viste frem sin kolleksjon var stilikonet Alexa Chung godt plassert på første rad med blant annet Solange Knowles.

FRONT ROW-GIRLS: Modellen Harley Viera-Newton, it-jenta Alexa Chung, sangeren Solange Knowles, Girls-skuespiller Zosia Mamet, og skuespiller Mamie Gummer (som btw også er datteren til Meryl Streep), satt som perler på en snor hos Philip Lim. Foto: Getty Images
Publisert: