Mette-Marit med ny Valentino-kjole - utsalgspris: 70.000 kroner

Kronprinsesse Mette-Marit (38) strålte i to nye kjoler fra den svært eksklusive designervennen Valentino under Nobel-utdelingen og - konserten i Oslo.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsessen oste av glamor med Hollywood-krøller på banketten og valgte franske luksuspumps på formiddagen.

Kronprinsesse Mette-Marit hadde nok en gang valgt fra øverste hylle av både italiensk og fransk design til Nobel-feiringen i Oslo.

De to nye Valentino-kreasjonene er ikke lenger til salgs i butikkene, men det eksklusive varemagasinet Harrods i London har tidligere solgt den lange kjolen Mette-Marit bar på banketten.

- Vi solgte den for rundt 70.000 kroner, sier en ansatt i Valentino-butikken til minMote.

VG har tidligere skrevet flere saker om kronprinsessens designervaner og fjor kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, fortelle at Mette-Marit sjeldent betaler full pris.

- Det jeg har å si, er at hun ofte handler klær med rabatt, sier hun uten å ville utdype hvor mye rabatt det er snakk om, sa Hagen til VG den gangen.

Det samme mener kongeekspert Kjell Arne Totland, som imidlertid ble glad for å se at kronprinsessen valgte en genser fra kjedebutikken Zara på Coldplay-konsert.

- Mette-Marit betaler nok langt fra full pris for det hun bruker av italienske klær og tilbehør. Som prioritert kunde får hun store rabatter og mye er trolig gaver. Det hender nok også at hun får låne dyre kreasjoner til spesielle anledninger. Men dette kan jo også skape en type bindinger som ikke er helt heldige. Jeg håper ikke vår unge kronprinsesse føler at hun må kle seg i eksklusiv italiensk mote for å være representativ nok. Hun er jo så flott i seg selv! Derfor ble jeg så glad da jeg så henne i noe fra Zara, sier Totland til minMote.

Samtidig strålte gravide kronprinsesse Victoria i blå paljettkjole på Nobel-utdeling i Stockholm.

Hårbøyle og Hollywood-krøller

På selve prisutdelingen i rådhuset stilte kronprinsessen i en knelang hvit kreasjon fra fjorårets høstkolleksjon fra Valentino. På føttene hadde hun et par ultraeksklusive sorte pumps fra fransk Christian Louboutin, med en utsalgspris på rundt 3.700 kroner.

På hodet hadde hun en sort blomsterhårbøyle, muligens fra den britiske kongefamiliens favoritthattemaker Philip Treacy. Kronprinsesse-looken var ikke ulik da hun møtte Sør-Afrikas president tidligere i år.

Kongeekspert Kjell Arne Totland var selv på plass i rådhuset under utdelingen.

- Mette-Marit elsker denne typen hårpynt og bærer den gjerne i stedet for en tradisjonell hatt, sier han til minMote.

LES OGSÅ:Mette-Marit strålte i Pucci-kjole i Miami

Videre bar det av sted til bankett på Grand Hotel og også der stilte kronprinsessen i et nytt antrekk. Antrekket besto av nok en Valentino-kjole kjole med florlett topp i lys brunt med blondedetaljer og knyting i halsen og langt kappeskjørt i en mørkere farge. Det er altså denne kjolen som skal ha en utsalgspris på rundt 70.000 kroner.

Kjolen er den samme som greske prinsesse Marie-Chantal har.

Det er ikke første gang kronprinsessen velger rådyr design fra Valentino. Hun har også festet med motefiffen på designerens eget ball i Frankrike.

Mette-Marit hadde dessuten oppsatt hår med sideskill i ekte Hollywood-stil, matchet med nøytral sminke.

LES OGSÅ:Mette-Marit valgte designerkjoler til 62.000 kroner

Gjenbruksdronningen

Dronning Sonja stilte i en rød kjole på formiddagen og skiftet til en vinterhvit kjole med lange ermer til banketten. Kongeekspert Kjell Arne Totland kan fortelle at begge antrekkene er gjenbruk.

- Sonjas tomatrøde kåpekjole med sløyfe i livet er gjenbruk og den hvite kjolen med glitterbelte hadde hun på seg i kongens 70-årsdag, forteller Totland.

LES OGSÅ:Mette-Marit elsker hudfargede pumps

Nobel-vert Helen Mirren deltok også på banketten. Filmdronningen skal styles av kjendisstylist Jan Thomas hele søndagen, men hadde etter hva minMote erfarer gjort sin egen sminke under banketten.

Mirren fikk Oscar for sin rolle i «The Queen», en film dronning Sonja selv har sett.

- Kanskje Helen Mirren og dronningen vekslet noen ord filmen. Jeg vet Sonja så den og ble grepet av Mirrens spill, sier Kjell Arne Totland.

LES OGSÅ:Kate og Mette-Marit valgte Zara på konsert

Store smykker

Dronning Sonja livet dessuten opp sin hvite kjole med et bredt halskjede og matchende øredobber i glitrende grønt.

- Rundslipte smaragder og diamanter, kan Totland fortelle.

Mette-Marit hadde også fargerike stener i ørene under banketten i lilla og blått. På formiddagen valgte hun dråpeformede perler, mens dronning Sonja brukte nok et bredt halskjede, denne gangen i gull.

Følg jounalisten på Twitter her.

Publisert: