Carl I. Hagen: - Husker ikke sist jeg kjøpte selv

Carl I. Hagen, John Northug, David Wathne, Odd-Bjørn Hjelmset og Martin Schanche har én ting til felles: De holder seg alle unna klesbutikker.

MinMote
Publisert:

Av SIRI EGGEN, SOFIE SVANES FLEM og ELIESE LAUSTSEN

Tall fra en InFact-undersøkelse gjort på oppdrag for VG, viser at én av fem menn ikke handler klærne sine selv. Overfor VG røper fem norske kjendismenn hvorfor de er hjelpeløse når det kommer til klesshopping.

Carl I. Hagen forteller at det er kona Eli som har valgt både slips, skjorte og dress i alle år. Han kan ikke huske sist han kjøpte klær selv.

- Da jeg var aktiv i politikken var hun også min private påklederske. Generelt tror jeg ikke menn er så nøye på klær, men derimot liker deres koner som skal se dem hver dag at de ser ordentlige ut, sier Frp-nestoren.

LES OGSÅ:Slik håndterer du kleshandelen

MinMote.no - Norges største moteside

Han tror menn ofte rasker med seg det de kommer over.

- Kvinnene derimot, kikker på flere fasonger og farger, og resultatet blir ofte bedre. En periode ringte Eli meg og ba meg komme til butikken for å prøve klær hun hadde funnet frem, sier Hagen, før han legger til:

- Men jeg husker faktisk ikke sist jeg kjøpte klær helt selv.

- Kona kan størrelsen og alt

Mens John Northug står for skismøring, er det kona May som sørger for at han har klær på kroppen.

- Jeg er veldig bra forsynt med en akkurat stor mengde klær, i varierende farger og fasonger. May skjøtter det området på en utmerket måte, sier pappa og tidligere manager til Petter Northug.

I motsetning til kona syns nemlig pappa-Northug at det er kjedelig å kjøpe klær.

- Hun kjenner størrelsen og alt, og har trolig oversikten over hull og slitasje på de klærne jeg har. Dessuten er hun veldig flink til å sette sammen farger. Da får heller jeg smøre skia, hvor det er jeg som kan stille med spisskompetanse, sier John Northug.

Sist han kjøpte klær var i forbindelse med innspillingen av reality-serien «Sirkus Northug» i Italia.

- Det var noe fra et merke som jeg ikke kan navnet på, men det var solide klær. May var med som konsulent, så helt alene var jeg jo ikke, sier han og ler.

- Går heller til tannlegen

Davy Wathne lever for tiden et «kvinnefritt liv», men klesbutikkene holder han seg unna.

- Jeg går heller til tannlegen enn til en klesbutikk, det er det verste jeg vet. For meg er klær et nødvendig onde.

Dressene han bruker på TV står TV2 for.

- De har målene mine og ordner dresser og sånt. Ellers så får jeg det jeg trenger av mine døtre til jul. Underbukser, strømper og T-skjorter.

Til slutt må han innrømme at han av og til må innom en butikk, men da kjøper han alltid det samme: Levi's 501.

- Dem har jeg brukt i alle år. Jeg går rett inn, ber om størrelse «feit dverg», og kjøper tre om gangen uten å prøve. Sist jeg kjøpte slike var i Amsterdam i fjor høst. Det regnet, jeg ble klissvåt og trengte et skift.

- Hun vet hva jeg vil ha

På TV-skjermen har langrennskongen Odd-Bjørn Hjelemset vært på besøk hos selveste Jan Thomas. Men det var kona Elisabeth som meldte ham på.

- Jeg må ærlig innrømme at det er min kjære kone som styrer absolutt alt. Hun handler dress, bukser, finskjorter og alt.

Hjelmeset er «ikke noe god» på å gå i butikker, som han sier det.

- Men kona synes det er fantastisk. Hun er veldig flink og vet hva jeg vil ha, så da ser jeg ingen grunn til å begynne å styre med det.

Sist han kjøpte klær var under en reise i Sør-Afrika. Men det var ikke til seg selv.

- Der var jeg faktisk inne på en butikk og handlet klær til mine barn. Jeg vet ikke om de passet, men de ble veldig glade.

- Før sydde de jo skinnklær

Rallycross-veteran Martin Schanche tror du skal lete lenge etter menn som syns det er gøy å kjøpe klær selv.

- Derimot tror jeg det er flere koner her i landet som har svart belte i shopping, min egen inkludert. Men du vet, kjerringene må jo gjøre noe de også, sier Schanche og ler.

Han tror det ligger naturlig for kvinner å ha et ansvar for klærne i familien.

- Før satt de jo og sydde skinnklær til oss, så det har jo heldigvis blitt litt lettere med åra. Men det er nok litt latskap blant oss menn også, sier Schanche.

I høst kjøpte han imidlertid både jakke og sko på egen hånd.

- Selv om kona i all hovedsak står for denne biten, ble de faktisk tatt godt imot!

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.