Skjorten utenfor buksene? Her er ekspertenes tips

VELGER ULIKT: Mens filmstjerne Ryan Gosling flere ganger har skjorten festet i buksa, har artist og skuespiller Justin Timberlake flere ganger blitt observert med skjorten hengende løst. Foto: Getty Images

Stoffkvalitet, snitt, type bukse og hva du skal er faktorer du bør ta hensyn til før du stapper skjorten ned i buksa – eller lar være.

MinMote
Publisert:

Av SVERRE NORBERG-SCHULZ HAGEN og MARTINE HAUG NYSETHER

«Kjempediskusjon på morgenmøte i dag. Skjortekanten i buksa eller utenpå», twitret forfatter og journalist Maria Amelie tirsdag morgen.

Usikkerhet rundt hva som er den «riktige» måten å bruke skjorten på, har ledet til mang en diskusjon blant stylister, moteeksperter og menn over hele verden.

Hva mener du er riktig? Avgi din stemme nederst i saken!

Kroppsfasong avgjør

Stylist Christina Ledang mener type bukse er avgjørende for hvordan menn bør bruke skjorten.

– Hvis man bruker en hverdagsskjorte skal den være utenfor buksen. Går man i dress bør skjorten være ned i buksen og helst med belte. Bruker man belte bør skjorten alltid være nede i buksen, sier Ledang til minMote.

Stylisten påpeker at kroppsfasongen også har betydning for hvorvidt skjorten bør henge utenfor buksen eller ikke.

– Har man litt mage er det penere å ha skjorten nede i buksen. Eldre menn bør ha skjorten i buksen, mens yngre menn gjerne kan ha den utenfor, forklarer hun.

- Ingen regler

Stylist Storm Pedersen, mener derimot det er opp til hver enkelt hvordan skjorten blir brukt.

– Det finnes ingen regler, sier Storm Pedersen kontant.

– Om du går i en klassisk grådress så stapper du skjorten ned i buksa, men om du går i jeans eller chinos kan du velge akkurat hva du vil. En denim-skjorte er kanskje vanligst å la henge utenfor buksene, men det er ingen som sier at du ikke kan stappe den ned i buksa heller, sier han.

Er skjorta avrundet?

I enkelte tilfeller vil det være naturlig å la skjorten henge utenpå buksa, som når man har skjorten ukneppet over en t-skjorte. Der Storm Pedersen nærmest gir fritt spillerom, er andre mer strenge. Motebladet GQs stil-skribent Glenn O'Brien har fått samme spørsmål, og er klar i sin tale.

– Stapp skjorten ned i buksa! Regelen jeg lever etter er at om skjorten er avrundet nederst – lenger foran og bak enn på sidene – så skal den ned i buksa. Om den er kuttet helt rett nederst så kan det være greit å ha den utenfor i uformelle sammenhenger. Dette er ganske «hipt», men det har vært «hipt» så lenge at jeg ikke vet hvor mye lenger det kan være «hipt», skriver O'Brien.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.