Krisehjelp mot kviser – hva fungerer?

En kvise dukker opp når du minst ønsker det, og gjerne samme dag som du vil føle deg ekstra fin. Selv om det er umulig å trylle bort en kvise på en dag, er ikke alt håp ute.

Du har gledet deg lenge og antrekket er planlagt i det minste detalj til kveldens store begivenhet. Alt kan ikke planlegges - i løpet av natten har du fått en stor, rød kvise. Selv om det ikke er mulig å fjerne «den uønskede» i løpet av dagen, finnes det et par triks for å gjøre de mindre synlig.

Ikke klem

- Det beste rådet jeg kan gi er i hovedsak å ikke klemme. Hvis kvisen er fremtredende gul, kan du klemme forsiktig på den med bomull eller papir rundt fingertuppene. Dette er viktig for å beskytte huden i ansiktet mot bakterier, forteller hudpleier Sonja Wigert, eier av salongen V by Sonja Wigert.

Videre forteller hun at man bør det smøre på en krem eller gelé som inneholder salisylsyre, slik at kvisen får tid til å tørke.

«Kjerringrådet» med tannkrem, fungerer det?

- Det er ikke det verste rådet i verden, og funker som en erstatter hvis du ikke har noe annet. Jeg har bruk det selv flere ganger faktisk, sier hun og fortsetter:

- Unngå å bruke sminke på dagen slik at huden får puste før den store kvelden. Rens huden og smør deg med en god fuktighetskrem som ikke gjør huden fet. Når du legger sminken på vil du uansett føle deg ekstra fin, i og med at du har gått sminkefri hele dagen. Husk concealeren i vesken!

- xxxxx sminke bort kviser

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?