Slik får du vårens beste solbriller på budsjett

FINN DIN MATCH: Stilsikre Jared Leto har lagt sin elsk på ekstra store pilotbriller. I år er imidlertid formene og størrelsene på solbriller mer variert enn på lenge, hvilket gjør at alle kan finne en brille som passer perfekt til ditt ansikt. Foto: Getty Images/Produsentene
Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Stor variasjon i både størrelse, form og farge var gjennomgående da de store motehusene viste fram sine solbriller under vårens moteuker. Velg og vrak blant billige budsjettvarianter og luksussolbriller.

De fleste menn har et par pilotbriller i skuffen, og i mange år har klassikeren fra amerikanske Ray-Ban satt standarden på hvordan menns solbriller skal utformes. Under vårens motevisninger viste imidlertid flere av de store motehusene at de har begynt å eksperimentere med alt fra kraftige firkantede briller i plastrammer til små, runde briller i tynne metallrammer.

Sjekk minMotes utvalgte budsjettvarianter nederst i saken!

For de som ikke kler de standardiserte pilotbrillene, er dette godt nytt. Som med alle andre plagg og tilbehør ser et par solbriller absolutt best ut når de passer til personen som går med dem. Med andre ord: Trikset for å finne vårens beste par briller er å finne det paret du selv er mest fornøyd med.

Her er fem av minMote-redaksjonens favoritter:

Solbrille fra Warby Parker i modellen Winston hos Warbyparker.com, 575 kr. Foto: Produsent

Et par kraftige solbriller passer perfekt både til en blå blazer og til en svart skinnjakke. Den varme «tortoiseshell»-fargen er en av minMote-redaksjonens favoritter.

Solbrille fra Persol i modellen Steve McQueen hos Mrporter.com, 3490 kr. Foto: Produsent

Udødeliggjort av den amerikanske filmhelten Steve McQueen på 60- og 70-tallet er solbrillen fra Persol for en klassiker å regne. Prikken over i'en er dersom du kombinerer dem med en mørk olabukse og en kritthvit t-skjorte. For mange kan prisen være i stiveste laget - heldigvis finnes gode etterligninger hos rimeligere kjedebutikker.

Solbrille fra Gucci i modellen Double Bridge Modern Oval hos Gucci.com, 2385 kr. Foto: Produsent

Den enkle metallstangen over neseryggen og karbonplatene i tinningen gjør denne brillen svært spennende. En rekke designere har vist briller med struktur, så det er ingenting i veien for å velge en brillemodell utstyrt med iøynefallende detaljer.

Solbriller fra Selected Homme, 399,95 kr. Foto: Produsenten

Runde solbriller er virkelig i vinden i vår, også for herrene. Pass imidlertid på at du finner runde brilleglass i en størrelse som passer ansiktet ditt.

Solbrille fra Ray-Ban i modellen Classic Wayfarer hos Mrporter.com, 1383 kr. Foto: Produsent

«Tortoiseshell» varianten av den klassiske Wayfarer-modellen passer til så godt som alt og er en sikker vinner. Den er solid bygget, og kan brukes både til hverdags, i solveggen på hytta eller på mer formelle sammenkomster.

For deg som ikke vil bruke over tusenlappen og vel så det på et par briller som du sikkert låner bort, roter bort eller setter deg på i løpet av et år – finnes det en mengde rimelige alternativer.

Her er fem budsjettvennlige varianter:

BUDSJETT: Fra øverst t.v: Solbriller fra Zara, 279 kr. Solbriller fra Asos.com, 233,84 kr. Midten: Solbriller fra Vans hos Nelly.com, 199 kr. Nederst t.v: Solbriller fra Riverisland.com, 453,82 kr. Solbriller fra Jeepers Peepers Asos.com, 210,45 kr Solbriller fra Foto: Produsentene
Publisert:

Finn mer innhold om: