Prinsesse Dianas ikoniske kjoler til salgs

Ti av prinsesse Dianas mest minneverdige kjoler skal selges til høyestbydende på auksjon.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er hovedsakelig aftenkjoler som skal selges på auksjonen, som finner sted hos det verdenskjente auksjonshuset Kerry Taylor i London neste uke. Dette blir den største auksjonen for Dianas kjoler noensinne, skriver The Guardian. Forventet pris varierer fra 200.000 kroner til hele to millioner.

Auksjonens høydepunkt, og kjolen som ganske sikkert vil dra inn mest penger, er den midnattsblå kjolen prinsessen danset med John Travolta i, under et ball i Det Hvite Hus i 1985. Kjolen er en Diana-klassiker med havfruefasong og stropper som viser skuldrene. Kjolen er designet av britiske Victor Edelstein.

LES OGSÅ:Derfor ble Diana et stilikon

Faktisk har alle kjolene britiske designere, som prinsessens favoritt Catherine Walker, Bruce Oldfiels og Zandra Rhodes. Blant annet selges en elegant Walker-kreasjon med blomstermønster, som Diana hadde på seg i Brasil i 1991.

Kjolene har tidligere tilhørt en privat samling. minMote-leder Sonia Huanca Vold er ikke overrasket over prisnivået, og mener prinsesse Diana vil beholde sin status som moteikon i lang til framover.

- Diana var et stort moteikon. Hun var uredd, men alltid elegant. Antrekkene hun gikk med ble kopiert av kvinner verden over, og hun prydet hele tre forsider av motemagasinet Vogue, sier hun.

TV 2s kongeekspert Kjell Arne Totland har selv vært på flere utstillinger av Dianas kjoler. Han mener flere av dem er så tidløse at de fortsatt kunne fungert på den røde løperen.

- Det er faktisk overraskende hvor moderne mange av kreasjonene fortsatt virker. Mange av franskfødte Catherine Walkers kjoler er ikoniske, blant annet hennes hylsterkjole med hvite blonder. Det er vanskelig å skulle velge en favoritt - Diana hadde jo så mange flotte kjoler, sier han.

LES OGSÅ:Se prinsesse Dianas beste antrekk

Publisert: