Lene Alexandra: – Mote er patetisk

Lene Alexandra Øien (30) mener hun trener bedre med mask

ara og lipgloss, men mote har hun lite til overs for.

- Det er klart det er viktig å føle seg fin på trening, og jeg tror ikke på dem som sier de ikke bryr seg om hvordan de ser ut når de trener. Selv presterer jeg bedre når jeg føler at jeg ser bra ut og jeg sminker meg alltid før jeg går på trening, sier artist og personlig trener Lene Alexandra Øien.

Åtte år har gått siden hun var med i «Robinsonekspedisjonen» og det er fire år siden den tidligere glamourmodellen fjernet silikonen, gikk ned tre BH-størrelser og vant «Skal vi danse». Nå jobber hun som personlig trener og har landet jobben som frontfigur for et av verdens største treningsmerker.

LES OGSÅ: Sjekk Dorthe Skappels enorme stilforvandling

- Det føles som en bekreftelse på at valget jeg tok i 2008 var helt riktig. Jeg føler meg så mye mer komfortabel med den jeg er i dag enn den jeg var da. For fire år siden føltes ingenting riktig, fokuset var feil og jeg følte at jeg ikke var verdt noen ting. Nå fokuserer jeg på helsen og framtiden min og endelig ser jeg min egen verdi. Jeg visste ikke hvor mye jeg hadde å tilby før, sier Øien.

I tillegg til PT-kundene trener hun selv gjerne hver dag. Øien anslår at hun går i treningstøy 80 prosent av tiden, men annen mote har hun lite til overs for.

- Mote syns jeg egentlig er ganske patetisk, så dette er bare enda en god unnskylding til å gå i treningsklær hele tiden. Jeg er mer opptatt av at folk skal kle seg i det som føles komfortabelt for dem enn å prøve å henge med på det motegreiene. Egentlig har jeg nesten bare treningstøy - dét og et par høye hæler!

Mye har skjedd siden Lene Alexandra ga ut singelen «My Boobs Are OK» i 2007 og EP-en «Try To Catch Me» som kom i januar i år. Det blonde håret har hun beholdt, men kroppen er betydelig bedre trent og ifølge henne selv har hun aldri følt seg bedre.

- Jeg har alltid vært opptatt av kosthold og trening, men man ser jo på resultatene at jeg kan mer nå enn før. Jeg har som de fleste andre gjort mange feil – før trodde jeg det fantes en mirakelkur som skulle vare evig, men der er jo ikke sånn det fungerer. Nå vet jeg at man må ha en sunn livsstil og jobbe hardt for å holde på resultatene. Alt handler om balanse.

- Da jeg var yngre var jeg altfor kroppsfiksert, men ettersom jeg har blitt eldre har jeg innsett at utseende ikke er det viktigste. Hvis hvordan du ser ut blir det viktigste i livet blir det et ganske trist liv, fortsetter hun.

- Følte du noen gang at utseende var det viktigste?

- Ja, før var utseende alt. Jeg hadde ikke noe god selvfølelse og den ble målt i de ytre tingene. Det er derfor jeg tok grep i 2008 og fjernet silikonen. Da bygget jeg opp selvtilliten helt fra bunn og bygget den på helt andre verdier. Nå er jeg 30 år og har endelig funnet meg selv, sier Lene Alexandra Øien.

Nå stortrives hun i rollen som treningsmerket Pumas nye ansikt. Og ifølge leder i Puma Norge, Jarle Finnestad, er det nettopp forvandlingen fra silikonbabe til personlig trener som har sikret henne jobben.

- Lene Alexandra har gått gjennom en enorm forvandling de siste årene og det hun har vist er at alle kan gjøre feil her i livet og alle kan forandre seg. Det står det respekt av. Derfor var vi aldri i tvil om at vi ville ha henne som frontfigur. Hun er utrolig entusiastisk og en dame som går hundre prosent inn for det hun er med på, så på mange måter er hun en drømmesamarbeidspartner, sier han.

Om kort til vil lene Alexandra dukke opp i både filmsnutter, kataloger og på reklameplakater for merket. Hvor mye hun får i honorar vil Finnestad imidlertid ikke gå ut med.

- Du kan si at dette er en god avtale for alle parter, sier han.

LES OGSÅ: Victoria Beckham: – Skrek da jeg så Beyonce i kjolen min

LES OGSÅ: Lege: – Kan bidra til at pasienter omkommer

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?