Vårens fem største skjønnhetstrender

VÅREN SMINKETRENDER: Det blir mange nye skjønnhetstrender å leke seg med til våren. minMote har funnet frem noen av sine favoritter. Her fra viningen til DKNY, Nina Ricci, Isabel Marant og Saint Laurent. Foto: Getty Images og Scanpix.

Vårens skjønnhetstrender er både fargesterke, sexy og aldri så lite nyskapende. Hent inspirasjon fra minMotes fem favorittrender.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Våren står vanligvis for sukkersøte pasteller, men denne våren er et unntak. For første gang på lenge er vårens skjønnhetstrender relativt nyskapende, og alt fra kajalbruk til den noe mer tradisjonelle «sminkefrie» stilen har fått en oppdatering.

Flere av de mest toneangivende designerne hadde valgt dramatisk øyesminke på sine catwalkvisninger. Saint Laurent gjorde seg ekstra flid og ga modellene hår og makeup med assosiasjoner til rockelegende og stilikon Chrissie Hynde fra bandet The Pretenders. Nytt for sesongen er den rampete måten den er lagt på, og at resten av sminken er holdt til et minimum.

Etter mange sesonger med fuksiarosa farge på leppene, er det nå tid for noe nytt: Til våren skal leppene nemlig være knall oransje. Fargen var blikkfanget på visningene til blant annet Rag and Bone og DSquared, og hvis du tør å teste trenden er det godt å vite at fargen faktisk kler alle hudtoner.

Det er alltid morsomt med neglelakk, og det er alltid et utall farger å velge mellom. Skal vi tro sjefsdesigner Karl Lagerfeld hos Chanel, ser det ut til at svarte negler blir en av vårens største trender.

«Tilfeldig» hår har vært en gjenganger på catwalken i mange år, og er en stil som Kate Moss har perfeksjonert og millioner av jenter kopiert. Nå ser det derimot ut til at det rufsete håret tar en velfortjent pause. Flere av de største designerne viste til en forandring glatt og velpleid hår under moteukene.

Selv om det ser naturlig og lettvint ut når modellene sprader nedover catwalken tilsynelatende uten sminke, skal du likevel vite at det kreves både concealer, foundation og masse fuktighetskrem for å få den «naturlige» stilen. Trenden har også blitt sett tidligere år, men er igjen aktuell og relevant på grunn av de perfekt formede brynene som hører til.

La deg inspirere av minMotes fem favorittrender for våren 2014:

BLIKKFANG: Flere av motehusene kastet seg på vårens oransje leppestifttrend. Her fra visningene til John Galliano, DSquared 2, Dennis Basso og Rag and Bone. Foto: Getty Images
FORFØRENDE BLIKK: Modellene på visningene til Saint Laurent, Carven, Stella McCartney og Versace hadde et forførende blikk med sort og rocka kajal. Foto: Getty Images
SORT OG HVITT: Glem vårens klassiske pasteller og finn frem rebellen i deg. Mal neglene i sort eller hvitt, inspirert av visningene til Chanel. Kenzo, Tibi og Nicholas K. Foto: Getty Images
VELSTELT LOKKER: Finn frem hårsprayen og rettetangen: Hos Miu Miu, Balenciaga, Just Cavalli og Nina Ricci hadde modellene midtskill og glansfullt hår. Foto: Getty Images
NATURLIG VAKKER: Naturlig makeup er ikke så enkelt som man skulle tro, og krever mye grunnsminke som concealer og foundation. Her fra visningene til Balmain, Proenza Schouler, Chloé og Isabel Marant. Foto: Getty Images
Publisert: