Gå for sort- og gråtoner: Høstenes herremote er minimalistisk

Sort, grått og minimalistiske linjer er stikkord for de viktigste herretrendene denne sesongen. Likevel blir det langt fra kjedelig og minMote gir viser deg noen av høstens heteste herrejakker.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Alexander Norheim er redaktør i Playing Fashion Magazine og driver motebloggen ax80-alive.faksimile.no. Han kom nylig hjem fra Paris Fashion Week og dette er hans jakketips for denne høsten og vinteren:

Nedtonede farger

- Det som er viktig å se i høst er hvordan fargene tones ned. Svart og grått i forskjellige varianter er stort sett hos alle motehusene. Vintertoner er alltid viktig i herrekolleksjoner, sier Nordheim til minMote.

Jakken trenger imidlertid ikke bli kjedelig av den grunn. Nordheim understreker at flere motehus brukte rødt til å live opp den ellers nedtonede fargepaletten.

- Rødt ser ut til å poppe opp titt og ofte. Hos Ann Demeulemeester dukker det opp i korte, nesten dressaktig jakker i skinn. Hos Alexander McQueen var det i en lang trenchcoat, mens hos Calvin Klein ser man det i enkle dressjakker.

Video:Slik kan gutta kle seg mer vågalt

- Mine favoritter er imidlertid de karakteristiske fra Dior Homme. De pleier alltid å ha en veldig enkel palett på kolleksjonene sine med sort og hvitt. Så plutselig putter de inn noe sterk rødt, forklarer Norheim.

Motehuset som skiller seg mest ut er Burberry, som hadde en regnbue av farger i sin kolleksjon.

- Basisfarger som blått og gult er også safe, tipser han.

TØFF I SKINN: Kid Cudi 6.695 kr. (Freudian Kicks), Jack and Jones 995 kr. (nelly.com), Tiger 6.995 (nelly.com) og ca. 545 kr. (Topman). Foto: ProdusenteneMinimalisme En av de viktigste trendene i høst er ifølge Norheim den minimalistiske. Han mener gutta bør velge en jakke med enkelt snitt og få detaljer, eller gå for en klassisk trenchcoat - som dessuten også har fått en fornying. - Trenchcoaten som var så populær for et par sesonger siden ser annerledes ut nå. Samme lengde, men ingen belter og få knapper. Dressjakker ser også ut til å ha blitt kortere hos mange designere, men jakker med lengde til midt på låret florerer også, sier han. Norheim forteller videre at designerne har blandet dresskåper og varme jakker denne sesongen, til én flerfunksjonell jakke. - Disse jakkene er både varme og stilfulle. Jakkene har ofte «slim cut», og det er mye bruk av skinn. Collegejakken kommer også i flere varianter, sier han.

Høstens beste investering

Alexander Norheim syns det er vanskelig å peke ut én type jakke herrene bør investere i, særlig fordi man ofte må velge om man vil vektlegge det moteriktige eller det praktiske i den norske vinterkulda.

- Man blir fristet å bare gå i boblejakke, sier han.

Det syns Nordheim imidlertid man skal unngå, og dette er hans heteste tips:

** En enkel dressjakke i svart. Det går aldri ut av mote.

** En kul skinnjakke (om man tåler litt av kulda)

** En skikkelig praktisk og varm jakke - uunngåelig i Norge.

- Alle menn vil føle seg tøffe. Ingenting er tøffere enn en kul dressjakke, sier Norheim.

Se også:Kanye klar med kleskolleksjon

Se også:Pushwagner blir kleskonge

Publisert:

Finn mer innhold om: