Om dagens debattinnlegg

Sonia Huanca Vold
Publisert:

”Marit Bjørgen har en kropp som vitner om en beundringsverdig viljestyrke”. Slik begynner kjolevurderingen minMote gjorde i forbindelse med Idrettsgallaen.

I Dagbladet i dag anklager SV-politikeren Ingvild Reymert meg for å ha et snevert kvinneideal. Uttalelsene hun refererer til er tatt ut av sammenheng. Disse kom på bakgrunn av at Bjørgen selv gikk ut og sa at hun ønsket å kle seg annerledes neste år fordi hun var skuffet over muskelfokuset og norske mediers videreformidling av gamle dopinganklager.

Jeg er opptatt av at minMote skal omfavne kvinner i alle aldre og størrelser. minMote var blant de første som gikk ut og hyllet italienske Vogue da de brukte tre formfulle modeller på sin forside. Vi ropte også hurra da artisten Adele endelig ble viet et cover hvor hun fikk posere i helfigur.

Ironisk nok kommer dette innlegget på trykk samme dag som jeg sitter og skriver på en sak som handler om klær for forskjellige kroppsfasonger.

minMote kommer alltid til å jobbe for å vise frem et mangfold av kvinnekropper. Få av oss kan drømme om å få Marit Bjørgens styrke, men hun er en inspirasjon for mange av oss som synes veien til helsestudio av og til kan bli lang.

Publisert: