Panneluggen er på vei tilbake

Panneluggen er på vei tilbake! Kjendisene er som alltid først ute med moten, og nå er panneluggen tilstede på de røde løperne.

Isabelle Ringnes
Publisert:

Taylor Swift (22) overrasket alle da hun ankom «Billboard Women in Music» eventet i forrige uke med nyklippet pannelugg. Countrysangerinnen, kjent for sitt lange, bølgete hår, har nemlig transformert frisyren og kastet seg på panneluggbølgen.

Lokkene falt da hun i forbindelse med et fotooppdrag ble oppfordret til å sette på en kunstig pannelugg, og heller valgte å klippe håret på ordentlig.

I følge nettstedet Stylelist er Swift fornøyd med panneluggen.

- Jeg endrer aldri håret mitt, så dette er en deilig forandring. Det er ikke vanskelig å ha pannelugg når man har krøllete hår, og jeg tror at jeg kan få det til å fungere.

LES OGSÅ: Helen Mirren vil ha Nobel-hjelp fra Jan Thomas

Swift forklarer at hun alltid har beundret folk med pannelugg.

- Jeg ville endre looken min litt og jeg elsker hvordan pannelugg ser ut på andre. Om vinteren liker jeg å rette ut håret. Jeg tror jeg bare valgte å ta endringen ett skritt lenger denne gangen, sier den verdensberømte artisten i følget nettstedet.

Andrès Kløvstad, stylist og frisør ved salongen INCH i Hegdehaugsveien, mener pannelugg er fint- dersom du har det rette ansiktet.

- Du må ikke ha et for rundt ansikt, heller ikke et som er for smalt. Et hjerteformet ansikt er perfekt, panneluggen skaper en fin ramme rundt ansiktet.

Blir panneluggen for tung eller markant kan den ødelegge mange ting. Har du dobbelthake og tung pannelugg så forstørrer du området slik at den syntes mer.

Kløvstad mener at den største faren med pannelugg er at den blir for tung. Men mener at den veier opp med mange fordeler.

- En pannelugg kan enten fremheve eller skjule ansiktstrekk. Mange med høy panne får det bedre med pannelugg. Om du har tynt, fint hår er det en perfekt klipp siden du får fylde i hele håret.

Feilen er hvis du har for tung pannelugg og for mye hår slik at du bare ser en pannelugg som kommer mot deg. Da ser det bare ut som noen har slått deg hardt i bakhodet, og blir bare malplassert, sier stylisten til minMote.

LES OGSÅ:Dette er minMote redaksjonens ønskeliste til jul

Kløvstad mener at selv om mange kler pannelugg, er det svært individuelt hvem som kler hva.

- Ikke alle kler en veldig typete og markant pannelugg. Det blir som med en stram midtskill; det blir veldig satt på deg. Man bør være ganske symmetrisk, for dersom man har mange asymmetriske trekk så vil det fremheves slik at det ser for hardt ut.

Kløvstad trekker frem artisten Lise Karlsnes som et eksempel på en som kler pannelugg.

- Hun kler det veldig godt fordi hun har et markant image, har symmetriske trekk og er pen.

LES OGSÅ:Tre veier til julens hotteste lepper

Men om du har pannelugg forteller Kløvstad at du må regne med å besøke frisøren hyppig.

- Du må klippe luggen en gang i måneden, eller hver tredje uke om du vil ha den perfekt. Og dersom du har krøllete hår må du rette den ut om du ikke vil se ut som et idol fra åtti-tallet, advarer stylisten.

Publisert: