Kle deg fargerikt på julebordet

Milda C. Melland
Publisert:

Med Lanvins festkolleksjon for H&M like rundt hjørnet er det ingen tvil om at det blir en fargerik jul.

Farger, mønster og detaljer er oppskriften på det franske motehuset Lanvins designersamarbeid med kleskjeden. Lanvin er kjent for sin Haute Couture, og husets kunstneriske leder Alber Elbaz betegnes som leken og humoristisk, noe som er tydelig i denne kolleksjonen.

Ettertraktet designer

Hennes & Mauritz har tidligere fått folk til å gå mann av huse for sine kolleksjoner med gjestedesignere. Vi nevner i fleng: Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Victor & Rolf, Madonna, Sonia Rykiel og Jimmy Choo.

Likevel tok det flere forespørsler fra kleskjeden, før Lanvin og Elbaz takket ja til et samarbeid.

- Vi tok kontakt og spurte igjen, er det mulig at du kan overføre drømmen til Lanvin til et annet publikum? Jeg tror han likte det utgangspunktet, sier kommunikasjonssjef i H&M Vibeke Holann.

Mangler du høye hæler til festkjolen? Her er vinterens hotteste.

- Lett å bli blind

Oppmerksomheten i forkant av designerkolleksjonen har vært stor, og oppbyggingen og spenningen rundt lanseringen bygger opp under følelsen av eksklusivitet.

- Det er jo blitt en hype, at folk bare må ha et plagg fra designerkolleksjonen uten absolutt å ha noe forhold til motehuset. Jeg har sett damer rive med seg plagg uten å se på dem. Man må huske at dette faktisk ikke er Lanvin, men H&M. Det er lett å bli blind på navnet, sier sjefsredaktør for Vixen Marianne Jemtegård til minMote.

Usikker på hvilken kjole du skal velge? Få inspirasjon fra kjendisene.

Det er ingen tvil om at moteverden har lagt sin elsk på Lanvin sitt resultat, og da minMote fikk ta en sniktitt på kolleksjonen, var dommen klar.

Beste hittil

- Kolleksjonen til Lanvin for H&M er kjedens beste designersamarbeid så langt. Dette er en partykolleksjon med friske farger, humor og spennende detaljer. Kjolene er anvendelige og bærer preg av Lanvins design med elegante snitt og rysjer. Det er ingen tvil om at designeren Alber Elbaz har vært involvert i hele kolleksjonen, den er gjennomført i alt fra plaggene til emballasjen, sier leder for minMote, Silje Pedersen.

Vixens sjefredaktør og moteekspert er heller ikke tvil om at dette er plagg å investere i.

- Dette er en av de bedre designerkolleksjonene til H&M. Det er spennende og et fargekick i en ellers så beige og nøytral motevinter. Med rysjer, blonder, juvelapplikasjoner og grove kutt, er dette en spennende oppsummering av motehusets design de siste tiårene, sier Jemtegård.

Hot med røde lepper! Få inspirasjon her.

Stive priser

Prisene på Lanvin for H&M er selvfølgelig mye billigere enn designerhusets Haute Couture, men likevel dyrere enn det H&M er kjent for. Kjolene ligger på mellom 999,- til 1.999,- noe som for flere kan bli i dyreste laget.

- Dette er en eksklusiv kolleksjon som sikkert vil appellere til mange jenter med sans for mote, samtidig er det også av de dyreste gjestekolleksjonene H&M har hatt så langt. Selv om en kjole fra Lanvin i virkeligheten koster mye mer, vil nok mange som vanligvis shopper hos billigkjeden synes at prisen er for stiv, sier Pedersen.

Få looken til stjernene! Festfine frisyrer du kan fikse selv!

Spreke herrer

Lanvin har ikke glemt herrene, for med 25 plagg og ti forskjellige tilbehør er det ingen grunn til at ikke menn skal få pyntet seg i designet. Ekstra spreke er dresskoene i metallisk grønn og lilla, som vil gi en enkel sort dress et livlig preg.

Kolleksjonen er å få kjøpt i utvalgte butikker fra kl. 08.00 tirsdag 23. november. Pågangen på lanseringsdagen har tidligere vært så stor, at H&M har laget et køsystem med armbånd for å få kontroll på shoppingen, og hvor tanken er at flest mulig kunder skal få klørne i designerplaggene.

Relevante artikler videre:

Krøller til fest? Få inspirasjon!

J. Lo-tvillingene har blitt modeller. Se Gucci-bildene her.

Hvem er landets beste moteblogger? Stem på din favoritt her

Vurderer du å kjøpe Chanel-veske? Her får du vite om den er ekte eller ikke

Publisert: